Rotterdam Marathon

Statistieken

Locatie: Rotterdam, Nederland
Datum: Zondag 19 april 1998
Tijdstip Start: 11:00 uur
Soort Wedstrijd: Marathon (Zevende)
Persoonlijk record
Vlakke marathon
Eindtijd: 3:08:04 uur
Aantal Finsishers: 8162
Klassering: 1018 (231 in mijn leeftijdscategorie)
Stacks Image 89

Reportage

Stacks Image 94
De week voorafgaande aan de marathon had ik zoveel last van hooikoorts, dat ik amper kon hardlopen, zelfs dribbelen was een probleem. Ik moest zelfs op een gegeven moment de huisarts raadplegen, die mij een spuit gaf.

Naar het weekend toe ging het steeds beter en ik reisde in het weekend dan ook met veel vertrouwen richting Rotterdam. We gingen met een grote groep en Hub Jessen zou als haas gaan fungeren in het tweede gedeelte van de marathon vanaf de Erasmusbrug tot aan de finish.

Daarnaast liep John Parren ook mee, terwijl hij zijn seizoen eigenlijk had afgestemd op marathon van Berlijn. Ikzelf wilde eigenlijk mijn persoonlijk record verbreken en ik liep ontzettend gemakkelijk.
Stacks Image 108
Gedurende de eerste lus langs Ahoy en het Feyenoordstadion verliep alles zonder problemen en op de Erasmusbrug werd ik aangemoedigd oor Annelies en de andere uit het zuiden afgereisde supporters.

Ook Hub stond al klaar, om mij als haas naar de finish te slepen. Zijn bijdrage aan mijn nieuwe persoonlijke record op de marathon was erg groot en we finishten samen op de Coolsingel in een tijd van 3:08:04. Een nieuw persoonlijk record was neergezet.

Na afloop gingen we weer richting postlocatie, waar we ons lieten masseren na een heerlijke douche. Hub nam zijn taak als haas helemaal waar en sleepte voor iedereen uit het zuiden, die de marathon had gelopen, de sporttassen door het gebouw tot aan de auto.
Stacks Image 110

Where Media Comes Alive!