Euregio Dreiländerlauf

Statistieken

Locatie: Kelmis, Belgi√ę
Soort Wedstrijd: Heuvelachtig, 14,8 km. (Vijfde)
Datum: Zaterdag 22 april 2006
Tijdstip Start: 16:30 uur
Eindtijd: 1:12:21 uur
Klassering: 142

Reportage

Na de wedstrijd in Posterholt ging ik mij meer en meer toeleggen op het berglopen. Hoe kon dit beter, dan deel te nemen aan de Dreiländerlauf in Kelmis. Diverse malen had ik hier al aan de start gestaan en nu wilde ik ter voorbereiding op de Jungfrau Marathon mijn bergbenen weer eens op de proef stellen.

Het was nog vroeg in het seizoen en ik vloog er niet als een bezetene tegen aan. ik ging rustig van start en probeerde zelfs niet in het spoor te blijven van mijn loopvriend Herman Gerards. Ik liep in een redelijk tempo en wist nog steeds niet, of ik door mijn operatie, een jaar eerder, wel weer genoeg kracht had, om op zo'n parcours een goed resultaat neer te zetten. Ik wilde in ieder geval gezond en wel aan de finish komen.

Tot aan het Drielandenpunt, boven op de Vaalserberg bij de Koning Boudewijntoren liep het als gesmeerd en er volgde een afdaling over Duits grondgebied en grotendeels over geasfalteerd wegdek.

Na de spoortunnel ging het weer bergop het bos in, waar de meeste lopers moesten afzien, maar waar ik nog volop genoot van de natuur. Het geaccidenteerde parcours ging over vrij brede en goed begaanbare bospaden en zo langzamerhand ging het weer richting Kelmis.

Uit het bos gekomen liepen we weer over het asfalt richting finish. De laatste kilometer ging erg snel, ondanks alle vermoeidheid in de benen. We liepen namelijk bergafwaarts en in een tijd van 1:12:21 dook ik over de finish.

Herman Gerards was al geruime tijd eerder de finishlijn gepasseerd, maar ik was blij, dat ik mijn eigen wedstrijd had gelopen en in mijn eigen tempo. Ik werd aan de finish verwelkomt door Annelies, die weer was meegegaan en die ook nog eens volop had genoten van het mooie voorjaarsweer.

Na een heerlijke douche was ik weer topfit. Ik liep nog even door de sporthal en nam afscheid van de lopers van de STB uit Landgraaf. Daarna reed ik weer terug richting Vaals en zo terug naar Nieuwstadt. Er was nog genoeg trainingsarbeid te verrichten voordat de grote wedstrijd, de Jungfrau Marathon in september, zou plaatsvinden.

Het begin was er in ieder geval.

Where Media Comes Alive!