Heideloop

Statistieken

Locatie: Landgraaf, Nederland
Datum: Zondag 10 mei 2008
Tijdstip Start: 10:30 uur
Soort Wedstrijd: Tien Engelse Mijl (Dertigste)
Zesde Heideloop
Eindtijd: 1:17:26 uur
Aantal Deelnemers: 102
Klassering: 53
Image

Reportage

Stacks Image 112
Een van de oudste en ook gezelligste lopen in de regio is ongetwijfeld deze Heideloop, die dit jaar voor de 29e keer werd georganiseerd over het alom beproefde parcours over de Brunssummerheide, ook de thuisbasis van de STB, de organiserende vereniging.

Ik was al erg vroeg aanwezig en kreeg meteen het gevoel, alsof ik op familiebezoek was. Ongeveer de hele vereniging is betrokken bij de organisatie en vele atleten ken ik persoonlijk via trainingen of van andere wedstrijden, alom gastvrijheid en vooral veel plezier. Alvorens ik aan de start verscheen, moest ik eerst de inschrijving gaan regelen, want dat was nog niet gebeurd. Om even na half vijven klonk het startschot onder tropische omstandigheden. De meeste lopers waren daar niet echt op voorbereid. De omstandigheden waren redelijk te dragen, doordat het grootste gedeelte van het parcours onder de bomen liep en de organisatie gezorgd had voor een extra spons-post.

De eerste kilometers moest ik zelf wennen aan de temperatuur en ik besloot niet te hard van stapel te lopen. Na ongeveer 3 kilometer strijd had ik mijn tempo te pakken en dit kon ik vrij goed vasthouden tot aan de finish. Nadat ik de finish voor de eerste keer was gepasseerd, kon ik met volle teugen genieten van een heerlijke spons met water. Ik liet het water voluit over mijn hoofd glijden en voelde het  over mijn rug verspreiden. Daarna ging het verder voor de laatste 8 kilometer wedstrijd. Ik liep lange tijd alleen, omdat ik was weggelopen van mijn twee tegenstanders en zag na ongeveer 13 kilometer in de verte een loper, die ik elke kilometer dichterbij zag komen.
Image
Op kilometer 14 was ik hem zo dicht genaderd, dat ik aan de loop kon zien, dat het Roger Gillissen was. Hij zag mij naderen, maar kon niet vermijden, dat ik hem uiteindelijk zou inhalen. Aan de voet van de laatste beklimming ging ik hem voorbij en hij kon niet volgen. Ikzelf bleef een strak tempo hanteren tot aan de finish. Aldaar werd ik op een bijzonder vriendelijke wijze onthaald door de speaker. Over mijn eindtijd was ik meer dan tevreden.

Drie minuten sneller dan in 2007 en daarmee was ook duidelijk, dat ik goed op schema lag voor mijn eerste grote wedstrijd in 2008, de marathon van Liechtenstein. Roger kwam een halve minuut na mij over de finish en samen met enkele STB-ers evalueerden we de wedstrijd, een aanrader voor elke natuurliefhebbende loper.
Image

Where Media Comes Alive!