Peter Rusman Loop

Statistieken

Locatie: Oirsbeek, Nederland
Datum: Maandag 5 april 2010
Tijdstip Start: 10:45 uur
Soort Wedstrijd: Tien Engelse Mijl (Drieëndertigste)
Achttiende Peter Rusman Loop
Eindtijd: 1:21:16 uur
Aantal Deelnemers: 341
Klassering: 223 (24e in mijn leeftijdscategorie)
Weer: Zonnig
Temperatuur: 10
Luchtdruk: 1026
Luchtvochtigheid: 61

Reportage

Stacks Image 117
Stacks Image 104
Na een periode van sukkelen met mijn gezondheid, kon ik zo langzamerhand weer de draad oppakken en zo weer gaan lopen. Ik besloot dan ook voor de 18e keer de Peter Rusman Loop te gaan volbrengen.

Om te voorkomen, dat ik in de verleiding kwam, om te hard van start te gaan, nestelde ik mij in de achterhoede aan de start. Nadat het startschot had geklonken, liepen we de eerste berg op richting Klein Doenrade. Daar stond mijn schoonvader mij aan te moedigen, waarna we de weg vervolgden richting Doenrade.

Ik bleef in hetzelfde tempo volharden en liep zo door het Wintraakgebied richting Puth, vervolgens naar Sweikhuizen, alwaar ik wederom werd aangemoedigd door mijn schoonvader. In de snelle afdaling richting Schinnen passeerde ik de nodige personen en ik bleef in hetzelfde tempo doorlopen.

In Schinnen werden we zoals gebruikelijk weer bij de familie Driessen van drank voorzien, waarna we na een korte beklimming richting Amstenrade liepen.

De laatste kilometers liepen lekker en ik kon nog een aantal mensen inhalen. Na afloop was ik dan ook tevreden met mijn tijd van 1:21:16.
Stacks Image 119

Where Media Comes Alive!