PuttersMedia

Where Media Comes Alive

Peter Rusman Loop

Statistieken

Soort wedstrijd Tien Engelse Mijl (Tweede)
Tweede Peter Rusman Loop
This is a table cell Persoonlijk record
Datum Zondag 4 april 1988
Tijdstip start 10:30 uur
Eindtijd 1:04:06 uur
Aantal Deelnemers 431
Klassering 135

Reportage

Tweede Paasdag was voor velen een vrije dag, waarop van alles en nog wat ondernomen kon worden. Voor veel lopers was het de dag van de Peter Rusman Loop, een wedstrijd over tien Engelse Mijl en ook nog eens over een geaccidenteerd parcours.

Dit jaar was het een speciale editie, want aan de start verschenen enkele echte kanonnen. Allereerst Marti ten Kate, die op dat moment erg populair was als Nederlandse lange afstandsloper en Cor Lambregts, ook al geen onbekende op de lange afstand. Daarnaast waren er ook nog diverse provinciale toppers, zoals Roger Jaspers en Paul Hagendoorn.

Ikzelf mocht ergens in de anonimiteit meedoen. Ik liep lange tijd in de buurt van Fred Kool, een van de luidruchtigste Unitassers, die in staat was elke keer weer een leuke humoristische draai te geven aan elke training of wedstrijd, waar hij aanwezig was. Hij finishte ongeveer anderhalve minuut voor mij.

Ook Karel Finders deed weer mee en ik wist hem toch een minuut achter mij te houden. Mijn huisarts Peter van Galen en ook mijn oude klasgenoot Harrie Notermans liet ik achter mij.
John Parren was op dat moment nog geen partij voor mij. Ik liet hem negen minuten achter mij.

Een mooie wedstrijd met fantastisch weer en de gebruikelijke supporters langs de kant. Mijn schoonvader en ome Zef boven aan het voetbalveld in Sweikhuizen. Mede dank zij hun aanwezigheid zette ik een nieuw record op de 10 Engelse Mijl neer in een tijd van 1:04:06.