2019 - 2020

Het tweede seizoen in de Eredivisie begint moeizaam voor Fortuna Sittard doordat men een zwaar programma moet afwerken en veel nieuwe spelers zijn nog niet echt geacclimatiseerd binnen de groep. Het team begint echter steeds beter te draaien en komt rond de winterstop uit de gevarenzone op de ranglijst. In maart wordt de competitie afgebroken en zal die ook niet meer hervat worden door een wereldwijd verspreid virus.

Fortuna Sittard - PEC Zwolle

2020-03-06: Een echte kraker onderin de Eredivisie tussen Fortuna Sittard en PEC Zwolle bleef spannend tot de allerlaatste minuut. Fortuna Sittard had het overwicht in deze wedstrijd, maar kon dit niet uitdrukken in doelpunten, totdat in de 71e minuut George Cox de openingstreffer scoorde. In de slotminuten probeerde PEC Zwolle alles op alles te zetten, om toch minimaal een punt over te houden aan deze wedstrijd en dat lukte in de laatste minuut door Lennart Thy. Het bleek later ook de laatste wedstrijd van het seizoen te worden in deze competitie door het wereldwijd verspreide Corona virus. Einduitslag: 1 - 1.

Fortuna Sittard - SC Heerenveen

2020-02-02: In de zesde minuut van deze wedstrijd tussen Fortuna Sittard en SC Heerenveen kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt Mitchell van van Bergen. Negen minuten later was het echter Felix Passlack, die de gelijkmaker scoorde. In de tweede helft bleef de thuisploeg geloven in een goede afloop en dat resulteerde in de winnende treffer door een eigen doelpunt van Sven Botman in de 81e minuut. Einduitslag: 2 - 1.

Fortuna Sittard - Feyenoord (Beker)

2020-01-21 en 2020-01-28: Op 21 januari was het pas op het laatste moment duidelijk, dat deze achtste finale van de bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord doorgang zou vinden. Het was mistig die dag, maar blijkbaar was er genoeg zicht, om toch aan de wedstrijd te beginnen. Ondanks het veldoverwicht van Fortuna Sittard kwam Feyenoord twee minuten voor rust op voorsprong door nota bene een eigen doelpunt van Amadou Ciss. Deze voorsprong werd vier minuten na rust teniet gedaan door Felix Passlack. Het zag er lang naar uit, dat Feyenoord het onderspit zou delven in de wedstrijd, maar na 60 minuten werd het spel stilgelegd vanwege de steeds dichter optrekkende mist. Tien minuten later werd de wedstrijd definitief afgelast en verschoven naar 28 januari. Op deze dag werd het restant uitgespeeld. Na negentig minuten was nog steeds geen winnaar, dus volgde verlenging en in de laatste minuut van die verlenging was het Luciano Narsingh, die Feyenoord naar de volgende ronde loodste. Einduitslag: 1 - 2.

Fortuna Sittard - PEC Zwolle (Beker)

2019-12-17: In deze bekerwedstrijd kwam Fortuna Sittard in de 17e minuut op voorsprong door een doelpunt van Bassala Sambou. Nog voor rust wist Rasmus Karjalainen de voorsprong te verdubbelen. Na rust maakte Darryl Lachman, door een eigen doelpunt in de 71e minuut, de weg vrij naar de volgende ronde voor Fortuna Sittard. Einduitslag: 3 - 0.

Fortuna Sittard - FC Groningen

2019-11-30: Deze spannende wedstrijd werd in de tweede helft beslist door een doelpunt van Rasmus Karjalainen in de 78e minuut. Hij was matchwinnaar in deze, tot de laatste minuut, spannende wedstrijd. Einduitslag: 1 - 0.

Fortuna Sittard - ADO Den Haag (Beker)

2019-10-31: In de bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en ADO Den Haag vielen er in de eerste helft geen doelpunten. In de tweede helft kreeg de thuisploeg een penalty toegewezen, die werd benut door Mark Diemers in de 59e minuut. Twee minuten later was het Vitalie Damashkan, die op aangeven van Mark Diemers scoorde. Het definitieve oordeel werd in de 76e minuut door Agim Zeka geveld op aangeven van Bassala Sambou. Fortuna Sittard mocht naar de volgende ronde. Einduitslag: 3 - 0.

Fortuna Sittard - Feyenoord

2019-10-06: Al na twee minuten wedstrijd kwam Fortuna Sittard op voorsprong en lag de bal in het net door een doelpunt van Amadou Ciss op aangeven van Felix Passlack. In de 27e minuut kon Ridgeciano Haps de stand weer gelijktrekken, maar vijf minuten later was het weer Amadou Ciss, die de thuisploeg weer op voorsprong bracht. Twee minuten voor rust vergrootte Cian Harries de voorsprong verder. Meteen na rust gaf Bassala Sambou de genadeklap aan Feyenoord. Fortuna Sittard kwam niet echt meer in gevaar, ondanks het tegendoelpunt van Steven Berghuis in de 66e minuut. Einduitslag: 4 - 2.

Fortuna Sittard - FC Twente

2019-09-15: Tegen FC Twente speelde Fortuna Sittard een ongelukkige wedstrijd. Keito Nakamura scoorde in de 16e minuut en acht minuten later werd het nog erger voor de thuisclub door een doelpunt van Javi Espinosa. In de tweede helft werd het in de 66e minuut van de wedstrijd zelfs nog dramatischer door een doelpunt van Giorgi Aburjania, waarna een eigen doelpunt van Hiris Vuckic de voorsprong verkleinde. Fortuna Sittard probeerde nog langszij te komen, maar verder dan een doelpunt van Amadou Ciss in de laatste minuut kwam de thuisploeg niet. Einduitslag: 2 - 3.

Fortuna Sittard - Willem II

2019-08-18: Fortuna Sittard kwam via een doelpunt van Vitalie Damascan in de 18e minuut op voorsprong, maar vijf minuten later werd het gelijk door een kopbal van Marios Vrousai. Zes minuten later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong door een benutte strafschop, die werd ingeschoten door Evangelos Pavlidis. Diezelfde Evangelos Pavlidis bracht de thuisclub op slag van rust op een nog grotere achterstand. Zes minuten na rust bracht Vitalie Damascan de spanning weer enigszins terug in de wedstrijd. Maar ondanks alle pogingen van de thuisclub, kwam de gelijkmaker niet op het scorebord. Einduitslag: 2 - 3.

AZ - Fortuna Sittard

2019-08-04: De openingswedstrijd van het seizoen werd gespeeld in Alkmaar tegen AZ. Toen AZ door een doelpunt van Ron Vlaar in de 53e minuut op voorsprong kwam, was de ban gebroken. Oussama Idrissie scoorde niet lang daarna de 2 - 0, waarna Myron Boadu er nog een schepje bovenop deed in de 59e minuut. Tenslotte was het Yukinari Sugawara, die in de 83e minuut de eindstand op het bord bracht. De eerste nederlaag in de competitie was een feit. Einduitslag: 4 - 0.

Heracles Almelo - Fortuna Sittard

2020-02-07: Fortuna Sittard nam in Almelo het initiatief en was de bovenliggende ploeg in deze wedstrijd. Ook na een aan Hercles Almelo toegekende penalty, die benut werd door Cyriel Dessers en de veldverwijzing van George Cox, was Fortuna Sittard de betere ploeg. Na rust kreeg Fortuna Sittard zelfs een penalty toegewezen, die echter werd gemist door Mark Diemers. Enkele minuten later scoorde wederom Cyriel Dessers het tweede doelpunt, waardoor een onverdiende nederlaag een feit was. Einduitslag: 2 - 0.

Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard

2020-01-25: Dat het een moeilijke avond zou worden voor Fortuna Sittard bij Sparta Rotterdam was een gegeven. Ondanks dit feit, was het Fortuna Sittard, dat in de 20e minuut door Vitalie Damashkan op voorsprong kwam. Ook in de tweede helft was Fortuna Sittard een gelijkwaardige tegenstander, maar het was Jurgen Mattheij, die uiteindelijk in de 73e minuut de gelijkmaker scoorde. Einduitslag: 1 - 1.

Willem II - Fortuna Sittard

2019-12-21: Deze wedstrijd eindigde, zoals deze begon. Een heel belangrijk punt voor Fortuna Sittard in de strijd om behoud van een plaats in de Eredivisie. Einduitslag: 0 - 0.

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk

2019-12-14: RKC Waalwijk kwam in de 8e minuut op voorsprong door een doelpunt van Hans Mulder. Vijf minuten later kon Mark Diemers de stand gelijk trekken op aangeven van Martin Angha. In de 31e minuut was het echter Clint Leemans, die de ploeg uit Waalwijk weer op voorsprong bracht, maar in de laatste minuut van de eerste helft kon Vitalie Damashkan de stand weer gelijk trekken. Vitalie Damashkan wist in de 58e minuut op aangeven van Amadou Ciss de oh zo belangrijke winnende goal op het scorebord te brengen. Einduitslag: 3 - 2.

Fortuna Sittard - ADO Den Haag

2019-11-09: In deze belangrijke competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag wist Fortuna Sittard te scoren in de 40e minuut en wel door een doelpunt van Amadou Ciss op aangeven van Martin Angha. Na rust vielen alleen nog zes gele kaarten, waarvan eentje voor een speler van Fortuna Sittard en de spanning bleef tot de laatste minuut aanwezig. Einduitslag: 1 - 0.

Fortuna Sittard - VVV Venlo

2019-10-26: Door twee doelpunten van Mark Diemers in de 9e en 26e minuut beiden via een vrije trap kon Fortuna Sittard met een gerust hart gaan rusten in de wedstrijd tegen VVV Venlo. Vijf minuten na rust was het Amadou Ciss, die de voorsprong nog vergrootte. In de 72e minuut kon Johnathan Opoku nog wat terugdoen via een kopgoal, maar het was Mark Diemers, die in de 87e minuut via een benutte penalty aan alle illusies definitief een einde maakte. Einduitslag: 4 - 1.

Vitesse - Fortuna Sittard

2019-09-21: Deze wedstrijd stond in het teken van de bevrijding, waarbij diverse uitgenodigde veteranen en de overige toeschouwers een schitterend schouwspel kreeg voorgeschoteld alvorens de wedstrijd begon. In deze uitwedstrijd kwam Fortuna Sittard in de 23e minuut op voorsprong door een doelpunt van Mark Diemers. In de tweede helft kwam Vitesse terug in de wedstrijd door een doelpunt van Tim Matavz. Drie minuten later was het echter Martin Angha, die in de 62e minuut de bezoekers weer op voorsprong bracht. In de 81e minuut was het echter Bryan Linssen, de ex-Fortunees, die de gelijkmaker scoorde. Weer twee minuten later bracht hij Vitesse vervolgens op voorsprong. Daarna was het in de laatste minuut Matús Bero, die voor de statistieken de eindstand op het scorebord bracht. Einduitslag: 4 - 2.

SC Heerenveen - Fortuna Sittard

2019-08-31: Tegen SC Heerenveen kwam Fortuna Sittard op voorsprong door een doelpunt van Felix Passlack in de 23e minuut. Maar nog voor rust wist SC Heerenveen de stand gelijk te trekken door een doelpunt van Jens Odgaard in de 36e minuut. In de tweede helft bleef de thuisploeg aandringen, maar Fortuna Sittard wist de stand vast te houden. Einduitslag 1 - 1.

Fortuna Sittard - Heracles Almelo

2019-08-11: In de 59e minuut van deze wedstrijd kwam Heracles Almelo op voorsprong door een doelpunt van Silvester van der Water. Door een penalty in de laatste minuut kon Mark Diemers de stand gelijktrekken en werd toch nog een punt gehaald uit deze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Einduitslag: 1 - 1.

VV Sittard - Fortuna Sittard

2019-06-26: De eerste oefenwedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen VV Sittard. De score werd door Fortuna Sittard geopend door Smeets. Daarna was het Heijsteeg, die voor VV Sittard de gelijkmaker scoorde.Dobos bracht de bezoekers weer op voorsprong. Daarna was het Dianessy, die de voorsprong vergrootte. Diemers kon voor rust de voorsprong verder uitbreiden voor Fortuna Sittard met twee doelpunten. In de tweede helft gingen de bezoekers weer gewoon verder met scoren door een doelpunt van Zeka. Daarna was het Habel, die nog wat terugdeed. Raitanen wist vervolgens de zevende voor Fortuna Sittard binnen te tikken. De eindstand werd tenslotte door Habel op het scorebord gebracht. Einduitslag: 3 - 7.

2020-01-25Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard1 - 1Eerste Elftal
2020-01-21/28Fortuna Sittard - Feyenoord (Beker Na Verlenging)2 - 4Eerste Elftal
2020-01-18Fortuna Sittard - Vitesse1 - 3Eerste Elftal
2019-12-21Willem II - Fortuna Sittard0 - 0Eerste Elftal
2019-12-17Fortuna Sittard - PEC Zwolle (Beker)3 - 0Eerste Elftal
2019-12-14Fortuna Sittard - RKC Waalwijk3 - 2Eerste Elftal
2019-12-07PSV - Fortuna Sittard5 - 0Eerste Elftal
2019-11-30Fortuna Sittard - FC Groningen1 - 0Eerste Elftal
2019-11-23PEC Zwolle - Fortuna Sittard3 - 1Eerste Elftal
2019-11-14Fortuna Sittard - Helmond Sport (Vriendschappelijk)1 - 1Eerste Elftal