Afsluiting Seizoen Academy

2010-06-04: Voordat de jeugdspelers van de Fortuna Sittard Academy konden gaan genieten van hun vakantie, werd er nog een barbecue georganiseerd ter afsluiting van het seizoen 2009 - 2010. Eerst waren er onderling wat partijtjes tussen de diverse leeftijdsgroepen, waarna Hoofd Jeugd Opleiding Fred van Barneveld de menigte toesprak. Hierna volgde de uiterst smaakvolle afsluitende barbecue.

Fortuna Sittard - Sparta'25

2010-04-17: In het seizoen 2009 - 2010 ben ik begonnen met het filmen van jeugdwedstrijden van de Fortuna Sittard Academy ten behoeve van de analyse. Op een gegeven moment ben ik ook samenvattingen gaan maken van de betreffende wedstrijden. De eerste wedstrijd, waarvan ik een samenvatting heb gemaakt, is die van de spelers onder 15 jaar. Het betrof een wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Sparta'25. De wedstrijd werd gewonnen door de thuisclub en er vielen een zevental doelpunten. Einduitslag: 7 - 0.

PSV - Fortuna Sittard (Beker)

2010-04-28: De halve finale van de beker voor spelers onder 19 jaar vond plaats in en tegen het team van PSV.
Fortuna Sittard begon verrassend en kwam op een 0 - 2 voorsprong, maar nog voor rust werd de stand gelijk getrokken. In de tweede helft wist PSV na wat omzettingen de druk verder op te voeren en uiteindelijk de winst naar zich toe te trekken door nog twee keer te scoren. Einduitslag 4 - 2.