2018 - 2019

Het eerste seizoen terug in de Eredivisie biedt de supporters veel hoogtepunten en goede wedstrijden, ook tegen de top drie van de Eredivisie. Met name tegen degradatiekandidaten worden punten gehaald. Na de winterstop valt de ploeg terug, met name door blessures en schorsingen van belangrijke spelers. De ploeg weet zich echter te handhaven en kan met het trainersduo Kevin Hofland en Rene Eijer terugkijken op een sportief gezien, succesvol jaar.

U19: Fortuna Sittard - OJC Rosmalen

2019-05-25: De jeugd onder 19 jaar kon kampioen worden door winst op OJC Rosmalen. Na een eerste helft, waarin niet werd gescoord, begon Fortuna Sittard aan de tweede helft met veel inzet en meer overtuiging. De ploeg beloonde zich en werd daarin enorm gesteund door de aanwezige supporters. Na het tweede doelpunt was het kampioenschap een feit en kon de ploeg zich voorbereiden op de uitreiking van de schaal. Na het uitbundige feestje samen met de supporters, kreeg de ploeg de schaal. De ceremonie moesten ze echter delen met de spelers van de U15, die in een uitwedstrijd het kampioenschap veilig stelden en dus ook een schaal kregen uitgereikt.

Fortuna Sittard - VVV Venlo

2019-04-13: In de 11e minuut kwam Fortuna Sittard op voorsprong door een doelpunt van Andrija Novakovich. De thuisploeg probeerde de voorsprong verder uit te breiden. In de 81e minuut wist Jay-Roy Grot de gelijkmaker te scoren en dat was tevens de eindstand in deze wedstrijd. Einduitslag: 1 - 1.

Fortuna Sittard - FC Emmen

2019-03-15: Fortuna Sittard werd in de 2e minuut van de wedstrijd tegen FC Emmen geholpen door Andrej Lukic, die de bal in eigen doel werkte. Lisandro Semedo verdubbelde de voorsprong in de 18e minuut en in de laatste minuut van de eerste helft was het Andrija Novakovich, die de veilige 3 - 0 scoorde. Na rust moest Glenn Bijl in de 78e minuut het veld verlaten na een rode kaart. Ondanks de man minder situatie wist Reuven Niemeijer in de laatste minuut nog tegen te scoren. Einduitslag: 3 - 1.

Academy Indoor Beach Event

2019-02-02: De Fortuna Sittard Academy kon op uitnodiging van Ben Mesters Indoor Beach & Sport Centre gebruik maken van hun accommodatie. Het was door de winterse omstandigheden niet voor elke ploeg mogelijk hun wedstrijd outdoor af te werken. Daarom was er voor hun een Fortuna Sittard Academy Indoor Beach Event georganiseerd, zodat de spelers toch in hun ritme verder konden werken aan hun successen.

Feyenoord - Fortuna Sittard (Beker)

2019-01-23: Fortuna had de kwartfinale van de KNVB bekerstrijd gehaald en dat was erg lang geleden, dat deze prestatie geleverd was in de bekerstrijd. Na de nederlaag in de competitie van Feyenoord tegen Fortuna Sittard half december in de Kuip, was Feyenoord gewaarschuwd. Feyenoord kwam in de 34e minuut op voorsprong door een doelpunt van Robin van Persie. Fortuna Sittard kwam in de 54e minuut echter terug in de wedstrijd door een doelpunt van Andrija Novakovich. In de 68e minuut kreeg Feyenoord een penalty toegewezen, die werd ingeschoten door Robin van Persie. Fortuna Sittard probeerde nog het tij te keren, maar toen Sven van Beek in de 81e minuut de 3 - 1 scoorde, was het duidelijk, dat het de laatste wedstrijd was in de bekerstrijd voor Fortuna Sittard. In de laatste minuut mocht Feyenoord nog een penalty nemen, die werd ingeschoten door Steven Berghuis. Einduitslag: 4 - 1.

Feyenoord - Fortuna Sittard

2018-12-16: Fortuna Sittard moest voor een zware opgave naar Rotterdam afreizen. De tegenstander was namelijk Feyenoord. In de Kuip had deze ploeg dit seizoen nog niet verloren. Uiteraard had de thuisploeg wel een overwicht, maar Fortuna Sittard kon de aanvallen goed pareren. In de tweede helft wisten de bezoekers al vrij snel een voorsprong te bewerkstelligen en wel 6 minuten na rust door Lars Hutten. Hierna probeerde de thuisploeg de verdediging van Fortuna Sittard te slechten, maar het waren de bezoekers, die telkens het gevaarlijkst waren. Tenslotte werd in blessuretijd het definitieve lot bezegeld over Feyenoord door Ahmed El Messaoud. Einduitslag: 0 - 2.

Fortuna Sittard - PEC Zwolle

2018-11-04: Fortuna Sittard begon goed aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle en opende de score na drie minuten wedstrijd door een doelpunt van Finn Stokkers. Daarna duurde het tot de 66e minuut, waarin Mark Diemers een aan de thuisclub toegekende penalty mocht verzilveren. In de 86e minuut mocht Fortuna Sittard weer een strafschop nemen en deze werd weer ingeschoten door Mark Diemers. Einduitslag: 3 - 0.

Fortuna Sittard - De Graafschap

2018-10-21: Fortuna Sittard kwam in de 38e minuut op voorsprong tegen de Graafschap door een doelpunt van Lazaros Lamprou. Vijf minuten na rust echter was de stand weer gelijk door een doelpunt van Youssef El Jebli. Fortuna Sittard herpakte zich en kwam in de 83e minuut weer op voor sprong door wederom Lazaros Lamprou. Vijf minuten later was de opluchting groot, toen Branislav Niñaj scoorde en daarmee definitief de overwinning veilig stelde. Einduitslag: 3 - 1.

Fortuna Sittard - AFC Ajax

2018-09-29: In de eerste helft wist Fortuna Sittard de nul te houden. Maar na vier minuten in de tweede helft wist Kasper Dolberg voor AFC Ajax te scoren. Uiteindelijk wist Hakim Ziyech in de 78e minuut te scoren en daarmee de winst definitief mee te nemen naar Amsterdam. Einduitslag: 0 - 2.

Fortuna Sittard - Willem II

2018-09-22: In de zesde speelronde mocht Fortuna Sittard thuis tegen Willem II spelen. De wedstrijd werd in de 14e minuut geopend door een doelpunt van Wessel Dammers op aangeven van Mark Diemers. Door een ongelukkige actie werkte Ahmed El Messaoudi de bal daarna in de 27e minuut in eigen doel. Het was Frans Sol, die 7 minuten daarna Willem II Via een kopbal op voorsprong bracht. Maar nog voor rust, in de 40e minuut wel te verstaan, trok Andrija Novakovich de stand weer gelijk. In de eerste minuut na rust wist Donis Avdijaj de bezoekers weer op voorsprong te zetten, maar zeven minuten later wist Andrija Novakovich weer de gelijkmaker te scoren. In de 72e minuut bracht Dan Crowley Willem II weer op voorsprong, maar Fortuna Sittard vocht zich terug en kon vijf minuten later de gelijkmaker aantekenen via José Rodríuez. De spanning bleef in de wedstrijd tot de laatste seconde en het publiek was de grote winnaar. Einduitslag: 4 - 4.

Fortuna Sittard - FC Utrecht

2018-09-01: Lange tijd bleef het 0 - 0 in deze wedstrijd, maar in de 68e minuut kwam Fortuna Sittard tegen FC Utrecht op achterstand door een doelpunt van Urby Emanuelson. Toch wist zes minuten later Andrija Novakovich op aangeven van Amadou Ciss de welverdiende gelijkmaker te scoren. Einduitslag: 1 - 1.

SBV Excelsior - Fortuna Sittard

2018-08-11: Na de promotie van Fortuna Sittard naar de Eredivisie moest veel gebeuren om het stadion en de organisatie op Eredivisie niveau te krijgen. Er was veel werk verzet op alle fronten en de ploeg kon beginnen aan een jaar Eredivisie. Het begon met een uitwedstrijd tegen SBV Excelsior. Het seizoen begon met een doelpunt voor SBV Excelsior door Jurgen Mattheij in de 32e minuut. Fortuna Sittard bleef strijden voor een goed resultaat en werd in de tweede helft beloond door een doelpunt van Jorrit Smeets in de 53e minuut. De ploeg kon tevreden terugkijken naar het eerste optreden in de Eredivisie met dit gelijkspel in een uitwedstrijd. Einduitslag: 1 - 1.

Fortuna Sittard - NAC Breda

2019-04-21: Fortuna Sittard kon zich veilig spelen door te winnen van NAC Breda. In de 39e minuut mocht Mark Diemers een toegekende strafschop te verzilveren. Na 80 minuten wedstrijd bediende Lazaros Lamprou Mark Diemers, die zijn tweede doelpunt scoorde. In de laatste minuut kon Mitchell te Vrede nog tegen scoren, maar dat was te laat voor een punt of meer voor NAC Breda. Einduitslag: 2 - 1.

Willem II - Fortuna Sittard

2019-03-30: Evenals de thuiswedstrijd van Fortuna Sittard tegen Willem II werd ook de uitwedstrijd een spectaculaire wedstrijd. Fortuna Sittard begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 32e minuut op voorsprong door een doelpunt van Andrija Novakovich. In de 41e minuut kreeg Andrija Balic een rode kaart, gevolgd door een penalty voor Willem II, die werd verzilverd door Alexander Isak. Na rust wist Fortuna Sittard in ondertal in de 53e toch te scoren door Branislav Niñaj, maar vijf minuten later mocht Alexander Isak weer een strafschop te verzilveren. Drie minuten later kreeg Willem II wederom een penalty, die opnieuw werd verzilverd door Alexander Isak. Deze laatste penalty was voor Fortuna Sittard eentje te veel. Einduitslag: 3 - 2.

Fortuna Sittard - Excelsior

2019-02-10: Door twee doelpunten van Lazaros Lamprou in de 13e en 33e minuut kwam Fortuna Sittard op een riante voorsprong. In de 55e minuut maakte Ali Messaoud voor Excelsior een tegendoelpunt. Maar negen minuten later was het Mark Diemers die de bevrijdende 3 - 1 scoorde. In de laatste minuut maakte Andrija Novakovich nog een goal, waardoor de winstmarge nog werd vergroot. Einduitslag: 4 - 1.

Fortuna Sittard - Vitesse

2019-01-27: In de 7e minuut kwam Fortuna Sittard op achterstand door een doelpunt van Bryan Linssen. De thuisploeg probeerde terug te komen in de wedstrijd en het lukte Lars Hutten in de 74e minuut de gelijkmaker te scoren. Terwijl iedereen al vrede had met een gelijkspel, was het Finn Stokkers, die vanaf de middellijn de bal in het doel schoot, terwijl keeper Eduardu van Vitessen nog naar het doel aan het teruglopen was. Einduitslag: 2 - 1.

Fortuna Sittard - SC Cambuur (Beker)

2018-12-19: Fortuna Sittard kwam al vrij vroeg in de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur op voorsprong door een doelpunt van Lisandro Semedo. In de 80e minuut werd de voorsprong uitgebreid door een doelpunt van Lazaros Lamprou en iedereen dacht, dat de wedstrijd gespeeld was. Maar vier minuten later ging echter Aykut Özer in de fout buiten het strafschopgebied en moest met een rode kaart het veld verlaten. Fortuna Sittard hield stand, al moest het in de laatste minuut van de wedstrijd nog een doelpunt incasseren via Karim Rossi. Einduitslag: 2 - 1.

Fortuna Sittard - Heracles

2018-11-24: Fortuna Sittard speelde zijn beste wedstrijd van het huidige seizoen tegen Heracles uit Alemlo. In het begin probeerden de bezoekers enige vat op de wedstrijd te krijgen, maar daarna wist Fortuna Sittard de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hierdoor kwam de thuisploeg op een verdiende voorsprong in de 17e minuut door een toegekende strafschop, die werd ingeschoten door Mark Diemers. In de 31e minuut was het Finn Stokkers die de 2-0 aantekende voor Fortuna Sittard. In de 63e minuut was het Ahmed El Messaoudi, die op aangeven van Lazaros Lamprou kon scoren. Een terechte overwinning op een ploeg, die zich op dat moment in de top van de Eredivisie had genesteld. Einduitslag: 3 - 0.

NEC - Fortuna Sittard (Beker)

2018-11-01: In de spannende bekerwedstrijd tegen NEC kwam de thuisploeg op voorsprong door Terry Lartey Sanniez dankzij een assist van Jonathan Okita. Twee minuten later kwam Fortuna Sittard weer op gelijke hoogte door een toegekende strafschop, die werd ingeschoten door Mark Diemers. Weer zes minuten later kwam NEC opnieuw op voorsprong door Sven Braken. Met deze stand gingen beide teams ook de rust in Na rust moest Fortuna Sittard uit zijn schulp komen en dat resulteerde in de 66e minuut in de gelijkmaker door Finn Stokkers. In de 79e minuut kwam Lars Hutten het veld in en die beloonde zes minuten later de technisch staf met een doelpunt op aangeven van Mark Diemers. Einduitslag: 2 - 3.

FC Emmen - Fortuna Sittard

2018-10-07: Na een lange reis richting Emmen moest Fortuna Sittard aantreden tegen FC Emmen. Voor rust scoorde Wessel Dammers in de 37e minuut. Niet in het doel van de tegenstander, maar in eigen doel. In de 65e minuut werd de achterstand nog groter, nu door een doelpunt van Jafar Arias. Vijf minuten later was het Lisandro Semedo, die op aangeven van Lzaros Lamprou. Maar drie minuten later scoorde Alexander Bannink en bracht het verschil in doelpunten weer naar twee. Daarna probeerde Fortuna Sittard zich terug te vechten in de wedstrijd en dat lukte in de 80e minuut via een kopbal van Finn Stokkers. Tenslotte wisten de bezoekers alsnog een punt uit deze wedstrijd halen door de gelijkmaker van José Rodríguez. Einduitslag: 3 - 3.

Helmond Sport - Fortuna Sittard (Beker)

2018-09-25: Al na 10 minuten spelen stond Fortuna Sittard tegen Helmond Sport in de bekerwedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Lars Hutten. In de tweede helft breidde André Vidigal na vijf minuten spelen de voorsprong uit. Acht minuten later was het weer raak, nu door de maker van het eerste doelpunt, Lars Hutten. In de 66e minuut van de wedstrijd was het weer André Vidigal, die de 0 - 4 voor zijn rekening nam. In de 84e minuut mocht André Vidigal ook nog met een regelrechte hattrick de eindstand op het scorebord brengen. De volgende ronde was een feit. Einduitslag: 0 - 5.

NAC - Fortuna Sittard

2018-09-16: Fortuna Sittard kwam tegen NAC al binnen vijf minuten op achterstand door een buitenspeldoelpunt van Mitchell te Vrede. Het team kon deze tegenslag echter goed verwerken en wist vier minuten voor rust op gelijke hoogte te komen door een doelpunt van Ahmed El Messaoudi. Na rust verslapte het team niet en wist Fortuna Sittard op voorsprong te komen in de 53e minuut door wederom Ahmed El Messaoudi. Na wederom de gelijkmaker door NAC in de 71e minuut via een doelpunt van Gervane Kasteneer verloor Fortuna Sittard heel even de grip op de wedstrijd, maar uiteindelijk haalde het een dikverdiende overwinning binnen. In de 81e minuut maakte Branislav Niñaj de winnende goal voor de bezoekers, een overwinning die mede dankzij de geweldige steun van hun supporters tot stand kwam. Deze overwinning werd dan ook dubbel en dik met mekaar gevierd na afloop. Einduitslag: 2 - 3.

Fortuna Sittard - PSV

2018-08-18: De eerste thuiswedstrijd van Fortuna Sittard in het seizoen 2018 - 2019 was een topper tegen PSV. In de eerste helft kwam PSV in de 33e minuut op voorsprong door een doelpunt van Hirving Lozano. In de 61e minuut werd Andrija Novakovich bediend door Jorrit Smeets, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. Terwijl iedereen al had gerekend gehouden met een gelijkspel was het Dante Rigo, die voor de overwinning zorgde voor PSV. Helaas werd de wedstrijd verloren, maar de strijd, die geleverd werd in deze wedstrijd door de thuisclub, was enorm en naar tevredenheid van het in grote getale opgekomen publiek. Einduitslag: 1 - 2.

Fan-dag Fortuna Sittard

2018-08-04: De fans werden uitgenodigd om samen met de staf en de spelers samen een gezellige middag te vieren. De spelers en de nieuwe spelersbus werden gepresenteerd. Daarna kon men handtekeningen jagen van spelers en staf. De dag werd afgesloten met een wedstrijd tussen een team van de RAF en oudgedienden van Fortuna Sittard, aangevuld met enkele beloften.