Fortuna Sittard - Hollandia (Play-Offs)

2014-06-07: De spelers onder 19 jaar van Fortuna Sittard mochten deelnemen aan de play-offs om promotie alsnoch te bewerkstelligen. De ploeg haalde de finale, maar verloor in die wedstrijd tegen Hollandia. Einduitslag: 1-3.

Fortuna Sittard - ATC'65

2014-05-03: Dit was het laatste seizoen voor het vrouwenelftal van Fortuna Sittard, die onder de vlag van deze club speelde en die door een overwinning in de laatste wedstrijd van het seizoen promotie kon afdwingen. Het zag er lang naar uit, dat Fortuna Sittard de winst zou behalen, maar in de allerlaatste minuut van de extra tijd, zo ongeveer na 10 minuten extra tijd, kwam de tegenstander op gelijke hoogte en was er geen promotie voor deze ploeg. De teleurstelling was groot en alleen de scheidsrechter wist waarom er zoveel tijd bijgetrokken werd.

Fortuna Sittard - Almere City FC

2014-04-21: Al na 3 minuten wedstrijd kwam Fortuna Sittard op voorsprong door een doelpunt van Aziz Khalouta. In de 22e minuut wist hij er zelfs een tweede goal in te prikken. En na 3 minuten in de tweede helft gooide Jeffrey Vlug de wedstrijd helemaal op slot tegen Almere City FC door te scoren. Einduitslag: 3 - 0.

MVV - Fortuna Sittard

2014-04-18: Een spannende en doelpuntrijke derby werd in Maastricht gespeeld. Fortuna Sittard speelde namelijk tegen MVV en kwam door Aziz Khalouta op voorsprong in de eerste helft. In de 18e en 26e minuut werd door hem gescoord. In de tweede helft kwam MVV via een doelpunt van Marco Ospitalieri in de 49e minuut weer terug in de wedstrijd, maar in de 56e minuut werd door Jeffrey Vlug de voorsprong van Fortuna Sittard weer vergroot. Maar het was twee keer Danny Schreurs in de 80e en 86e minuut, die de uiteindelijke eindstand op het bord bracht. Het publiek was in deze wedstrijd de absolute winnaar. Einduitslag 3 - 3.

Fortuna Sittard - Jong PSV

2014-03-28: Fortuna Sittard keek al na drie minuten wedstrijd tegen een achterstand aan tegen Jong PSV door een doelpunt van Alex Schalk. Maar het was Jeffrey Vlug, die de stand twee minuten later weer gelijk trok. In de 24e minuut wist Ramon Voorn zich tot matchwinner te kronen door te scoren. Einduitslag: 2-1.

Fortuna Sittard - Jong FC Twente

2014-02-21: Thijs Bouma bracht Fortuna Sittard al na 5 minuten op achterstand middels een toegekende penalty. Vijf minuten later wist Patrick N'Koyi de stand weer gelijk te trekken. Het duurde tot de 63e minuut totdat Jeffrey Vlug Fortuna Sittard op voorsprong bracht. Daarna was het Ramon Voorn, die in de 77e en 82e minuut de definitieve genadeslag toebracht aan Jong FC Twente. Einduitslag: 4 - 1.

De Graafschap - Fortuna Sittard

2014-02-01: In de altijd lastige uitwedstrijd tegen de Graafschap wist Fortuna Sittard in de 15e minuut op voorsprong te komen door een doelpunt van Aziz Khalouta. Na negentig minuten bleek dit de enige en dus winnende treffer te zijn. Einduitslag: 0 -1.

Fortuna Sittard - FC Eindhoven

2013-12-13: In deze wedstrijd scoorde Gevaro Nepomuceno in de eerste minuut voor Fortuna Sittard. Na 39 minuten was het Aziz Khalouta, die de stand verdubbelde. Twee minuten na rust was het Yoann de Boer, die de bal in eigen doel werkte, waardoor de spanning weer terug was in de wedstrijd. In de 90e minuut werd de gelijkmaker gescoord door Josemar Makiavala. De wedstrijd was nog niet afgelopen, want in dezelfde minuut scoorde Gevaro Nepomuceno de winnende treffer voor de thuisclub. Einduitslag: 3 - 2.

Jong Ajax - Fortuna Sittard

2013-10-14: Een van de mooiste overwinningen in een uitwedstrijd werd gehaald bij Jong Ajax. De score werd in de 6e minuut geopend door Aziz Khalouta. Uiteraard probeerde Jong Ajax op gelijke hoogte te komen, maar in de 29e minuut kreeg Gravenberch een rode kaart, waardoor de thuisploeg met 10 man verder moest. In de tweede helft wachtte Fortuna Sittard op de kansen, die kwamen door het overtal en in de 76e minuut scoorde Bop Vankan. Vier minuten later was het Lars Gulpen, die de eindstand bepaalde. Einduitslag: 0 - 3.

Fortuna Sittard - Helmond Sport

2013-09-08: In deze doelpuntrijke wedstrijd van Fortuna Sittard tegen Helmond Sport vielen de meeste doelpunten in de eerste helft. Het begon in de 19e minuut door een doelpunt van Patrick N'Koyi. Na een half uur wedstrijd was het Aziz Khalouta, die de 2 - 0 op het scorebord bracht. Zes minuten later was het Marc Koot van Helmond Sport, die in eigen doel kopte en zelf dus een schijnbaar onoverbrugbare voorsprong voor Fortuna Sittard creëerde. Nog voor rust was het echter Mark Janssen, die de spanning enigszins terugbracht, maar het was Patrick N'Koyi, die op slag van rust de voorsprong weer vergrootte. Na rust kon Helmond Sport weer wat terugdoen via een doelpunt van Ferry de Regt, maar uiteindelijk was het Gevaro Nepomuceno, die de voorsprong voor de thuisclub weer uitbreidde in de 67e minuut. Einduitslag: 5 - 2.

Fortuna Sittard - De Graafschap

2013-08-02: De eerste wedstrijd van het seizoen was een thuiswedstrijd voor Fortuna Sittard. De tegenstander was de Graafschap en dat was ook de laatste wedstrijd van het afgelopen seizoen in de play-offs. Het bleef lang 0 - 0 en het eerste doelpunt in de wedstrijd kwam op naam van Aziz Khalouta, die in de 68e minuut scoorde. In de 82e minuut werd de wedstrijd definitief op slot gegooid door een eigen doelpunt van Vlatko Lazic. Einduitslag: 2 - 0.

Testimonial Fernando Ricksen

2014-05-25: De Testimonial Fernando Ricksen: Een wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Team Fernando, een team dat door Fernando Ricksen en bestond uit spelers waarmee hij in zijn voetbal-rijke periode had gespeeld en verschillende coaches uit die periode. Einduitslag 2 - 5.

2014-05-25: Naast de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Team Fernando, was er ook een voorwedstrijd, voorafgaand aan deze match. Fernando was naast speler van het eerste elftal van Fortuna Sittard, ook coach van het team onder 17 jaar en nam ook daar afscheid van. Zij speelden tegen de leeftijdgenoten van EHC, de club waar Fernando zijn voetbalcarrière ooit begon.

Fortuna Sittard - De Graafschap (Play-Offs)

2014-04-28: Voor het tweede achtereenvolgende jaar mocht Fortuna Sittard weer deelnemen aan de play-offs voor een plaats in de Eredivisie. Wederom was de tegenstander in de eerste ronde de Graafschap en ook nu kon Fortuna Sittard geen vuist maken in deze nacompetitie. Het team was in feite al na een wedstrijd uitgeschakeld. In de laatste minuut van de eerste helft namelijk scoorde Nathan Kabasele voor de Graafschap en die klap kwam Fortuna Sittard niet meer te boven. In feite werd in de 51e minuut de wedstrijd beslist door nogmaals een doelpunt van Nathan Kabasele. De definitieve beslissing kwam in de 76e minuut door een doelpunt van Dean Koolhof. Lars Gulpen kon in de 80e minuut wel nog wat terugdoen, maar Vincet Vermeij vergrootte de voorsprong en stelde de volgende ronde van de play-offs vrijwel zeker voor de Graafschap. Einduitslag: 1 - 4.

Fortuna Sittard - VVV Venlo

2014-04-11: In deze provinciale derby tussen Fortuna Sittard en VVV Venlo werd de wedstrijd in feite al in de eerste helft beslist door twee doelpunten van Patrick N'Koyi in de 16e en 39e minuut. Na de rust probeerden de bezoekers nog terug te komen en het lukte Randy Wolters in de 59e minuut, om de spanning terug te brengen en deze tot de laatste minuut in de wedstrijd te houden. Einduitslag: 2 - 1.

Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard

2014-04-05: Fortuna Sittard moest afreizen naar het Kasteel in Rotterdam voor de wedstrijd tegen Sparta. In de eerste helft kwam Fortuna Sittard in de 30e minuut op voor sprong door een doelpunt van Aziz Khalouta. Daarmee gingen beide ploegen rusten, maar gelijk in de 46e minuut wist Finn Stokkers de stand gelijk te trekken. De bezoekers herpakten zich na het gelijkspel en via Jordy Briels kwam Fortuna Sittard weer op voorsprong in de 69e en 88e minuut. In de 90e minuut werd door Jaime Bruinier nog voor Sparta gescoord, maar het was te laat voor meer. Einduitslag 2 - 3.

Fortuna Sittard - Telstar

2014-02-07: Aziz Khalouta scoorde in deze wedstrijd een echte hattrick en dat binnen vijf minuten. In de 20e, 23e en 24e minuut bracht hij Fortuna Sittard in een comfortabele positie. In de 37e minuut deed Jeffrey Vlug er nog een schepje bovenop, waardoor de wedstrijd na 45 minuten in feite al gespeeld was. De schade voor SC Telstar werd in de 67e minuut nog vergroot door een doelpunt van Ramon Voorn. Einduitslag: 5 - 0.

Fortuna Sittard - FC Oss

2014-01-18: De beslissing in de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Top Oss viel in de 72e minuut via een penalty, die werd ingeschoten door Patrick N'Koyi. Einduitslag: 1 - 0.

Fortuna Sittard - FC Emmen

2013-11-08: De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Emmen bleef tot kwartier voor tijd zonder doelpunten. Gevaro Nepomuceno scoorde in de 75e minuut voor Fortuna Sittard. Elf minuten later was het Lars Gulpen, die scoorde en definitief de overwinning voor Fortuna Sittard binnenhaalde. Einduitslag: 2 - 0.

Fortuna Sittard - Achilles’29

2013-10-26: Tegen Achilles'29 kwam Fortuna Sittard op voorsprong door een doelpunt van Patrick Amoah in de 19e minuut, maar twee minuten later werd het weer gelijk door een doelpunt van Freek Thoone. Na rust moest in de 60e minuut Steven Edwards voor Achilles het veld verlaten, waardoor de thuisclub in overtal verder ging met de wedstrijd. Het was tenslotte Jeffrey Vlug, die uiteindelijk in de 83e minuut de overwinning voor Fortuna Sittard binnenhaalde. Einduitslag: 2 - 1.

Fortuna Sittard - Fortuna All Stars

2013-09-13: Mark van Bommel nam als voetballer afscheid van zijn supporters bij Fortuna Sittard middels een afscheidswedstrijd. Hij selecteerde een aantal spelers, waarmee hij tijdens zijn voetbalcarrière had gevoetbald en speelde daarmee tegen het team van Fortuna Sittard. Het werd vooral een gedenkwaardige wedstrijd, waarbij het randgebeuren belangrijker was dan de wedstrijd zelf.

Fortuna Sittard - Willem II

2013-09-02: Door een doelpunt van Jordie Briels kwam Fortuna Sittard in de 41e minuut op voorsprong, maar nog voor het rustsignaal kwam de gelijkmaker op het scorebord door een goal van Bruno Andrade. De spanning bleef ook in de tweede helft aanwezig. In de 72e minuut was het Aziz Khalouta, die Fortuna Sittard op voorsprong zette. Daarna was het in de 89e minuut Patrick N'Koyi, die definitief de overwinning veilig stelde. Einduitslag: 3 - 1.