2017 - 2018

Fortuna Sittard zou een fantastisch seizoen gaan draaien. De club begint financieel als het ware met een schone lei en het seizoen begint met mooie wedstrijden, altijd strijd en de wil om te winnen. Het team behaalt een periodekampioenschap, waardoor het rond de jaarwisseling al verzekerd is van de play-offs. In het nieuwe jaar volgt een mindere periode, waardoor Fortuna Sittard dreigt weg te zakken uit de top. Er komen een aantal nederlagen achter elkaar en half februari neemt de club afscheid van Sunday Oliseh. Kevin Hofland wordt zijn opvolger en samen met Cláudio Braga kunnen zij de ploeg weer uit de dip halen en Fortuna Sittard na 16 jaar afwezigheid weer terug loodsen naar de Eredivisie. Fortuna Sittard wordt in dit seizoen tweede achter kampioen Jong Ajax.

Doelpunten Promotiejaar

Voor de meeste supporters een onvergetelijk seizoen vol hoogtepunten en vooral veel doelpunten. Alle doelpunten worden op een rijtje gezet in deze samenvatting. Beleef de promotie nogmaals vanaf de grasmat.

Promotiefeest Fortuna Sittard

2018-04-30: Drie dagen na de promotie werd Fortuna Sittard gehuldigd, eerst op het stadskantoor in Sittard, daarna op de Markt, waar het tot in de late uurtjes gezellig bleef.

Laatste Training Voor Promotiewedstrijd

2018-04-27: De supporters geloofden in de promotie op vrijdag. De laatste training op donderdag werd afgewerkt in Sanderbout, waar de spelers met veel vuurwerk en enthousiasme werden onthaald en aangemoedigd.

Fortuna Sittard - FC Den Bosch

2018-04-13: Fortuna Sittard speelde tegen FC Den Bosch een wedstrijd, waarbij de thuisploeg het overwicht had en in de 29e minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Lisandro Semedo. Ook in de tweede helft bleef de ploeg het overwicht houden en in de 87e minuut wist Finn Stokkers middels een kopbal op aangeven van Todd Cantwell te scoren. Einduitslag: 2 - 0.

Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard

2018-04-06: Go Ahead Eagles probeerde voor eigen publiek zijn plicht te doen en zette Fortuna Sittard onder druk, maar na 15 minuten kwam Fortuna Sittard op voorsprong door een doelpunt van Perr Schuurs. Daarna probeerde de thuisploeg nog terug te komen, maar het collectief van de bezoekers hield stand en de winst was een feit. Einduitslag: 0 - 1

Almere City FC - Fortuna Sittard

2018-03-30: Deze wedstrijd was in een helft beslist en er was voornamelijk één speler voor verantwoordelijk: André Vidigal. Hij scoorde in de 2e en 6e minuut een doelpunt. In de 26e minuut mocht hij een strafschop nemen en zorgde daarmee voor een regelrechte hattrick. In de 35e minuut maakte Finn Stokkers aan alle illusies een einde voor Alemer City FC. De tweede helft werd een formaliteit, waarbij Fortuna Sittard de wedstrijd probeerde te controleren. Wel werd er door Calvin Mac-Intosch in de 51e minuut tegen gescoord, maar dat was in feite alleen nog voor de statistieken. Einduitslag: 1 - 4.

Top Oss - Fortuna Sittard

2018-03-16: Top Oss was ook een ploeg, die thuis vaak voor verrassing kon zorgen. In de 33e minuut leek dat ook te gaan gebeuren toen van der Venne de thuisploeg op voorsprong bracht. Het was echter Schuurs, die drie minuten voor rust via een schot vanaf de middellijn een fantastisch doelpunt scoorde. Daarna duurde het tot de 81e minuut totdat Askovski definitief de winst binnenhaalde. Einduitslag: 1 - 2.

Fortuna Sittard - MVV

2018-03-05: Normaliter was een thuiswedstrijd tegen MVV altijd lastig. In deze wedstrijd was echter duidelijk merkbaar, dat de ploeg maar één missie had: Promoveren naar de Eredivisie. In de laatste minuut van de eerste helft werd dat al duidelijk, toen Djibril Dianessy de ploeg op voorsprong bracht. In de 64e minuut mocht Lisandro Semedo een penalty verzilveren, waarna de wedstrijd in feite gespeeld was. Dat was die zeker, toen in de 88e minuut Shermar Martina mocht vertrekken na een tweede gele kaart. Toch was het in de allerlaatste minuut Stefan Askovski, die het verschil tussen beide ploegen nog duidelijker tot uiting bracht op het scorebord. Einduitslag: 3 - 0.

Fortuna Sittard - SC Telstar

2018-02-16: Na een bijzonder hectische week door het vertrek van Sunday Oliseh, werd Cláudio Braga aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer. Fortuna Sittard kreeg al na zes minuten een tegenslag te verwerken, toen Mohamed Hamdaoui op aangeven van Melvin Platje scoorde. De thuisploeg vocht meer tegen zichzelf dan tegen SC Telstar, maar kreeg in de 57e minuut een penalty toegewezen, die werd verzilverd door Lisandro Semedo. Verder dan dit kwam de thuisploeg niet en moest genoegen nemen met dit gelijke spel. Einduitslag: 1 - 1.

Fortuna Sittard - Jong Ajax

2018-01-12: In eigen huis kon Fortuna Sittard Periodekampioen worden. In de 11e en 20e minuut leek de klus geklaard door twee doelpunten van Djibril Dianessy. In de 73e minuut werd het nog even spannend door een tegendoelpunt van Dani de Wit, maar uiteindelijk wist Fortuna Sittard zijn plek in de play-offs te waarborgen en periodekampioen te worden. Einduitslag: 2 - 1.

Fortuna Sittard - AZ (Beker)

2017-12-20: Het was al lang geleden, dat Fortuna Sittard de achtste finales van de Nederlandse beker wist te bereiken.In deze wedstrijd mocht de ploeg aantreden tegen AZ. Al na twee minuten wisten de bezoekers op voorsprong te komen door een doelpunt van Wout Weghorst. Al snel werd echter duidelijk, dat Fortuna Sittard zich niet gewonnen zou geven en Djibril Dianessy was het, die in de 27e minuut de ruststand op het scorebord zette. Na rust was het weer de thuisclub die al na drie minuten op voorsprong kwam door Finn Stokkers. Daarna kwam het offensief van AZ, maar dat wist door het collectief van Fortuna Sittard weinig resultaat te boeken. De vermoeidheid ging echter een rol spelen bij de thuisclub, waardoor Wout Weghorst in de 89e minuut de stand gelijk trok. Daarna was voor AZ de ban gebroken en voor Fortuna Sittard was er geen houden meer aan. Alireza Jahanbakhsh en Levi Garcia brachten voor AZ de eindstand op het bord. Einduitslag: 2 - 4.

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk

2017-12-08: Fortuna Sittard kwam in de 31e minuut op voorsprong door een doelpunt van Perr Schuurs via een vrije trap. Na rust was het wederom Perr Schuurs, die vijf minuten na rust scoorde. Twee minuten later was het Stefan Askovski, die scoorde. In de 62e minuut wist Finn Stokkers het doel te vinden. Vier minuten later mocht Djibril Dianessy via een penalty de stand nog verder uitbreiden. Tenslotte bracht Lars Hutten in de laatste minuut voor de statistieken de eindstand op het scorebord. Einduitslag: 6 - 0.

Helmond Sport - Fortuna Sittard

2017-11-27: In Helmond kwam Fortuna Sittard in de 18e minuut op voorsprong door een doelpunt van André Vidigal. Nog voor rust in de 30e minuut wist Arne Naudts Helmond Sport weer op gelijke hoogte te brengen. Maar het was vervolgens André Vidigal, die in de 36e minuut de ploeg weer op voorsprong bracht. Het bleef echter spannend tot de laatste minuut, waarin Stefan Askovski aan alle illusies een einde maakt door te scoren. Einduitslag: 1 - 3.

Fortuna Sittard - Top Oss

2017-11-03: Voor rust was er weinig te beleven in de thuiswedstrijd van Fortuna Sittard tegen Top Oss. Vier minuten na rust was het Lisandro Semedo, die op aangeven van Stefan Askovski wist te scoren. Daarna duurde het tot de 71e minuut toen Stefan Avskofski met zijn hoofd de tweede voor de thuisploeg scoorde. Vier minuten later scoorde Finn Stokkers de derde voor Fortuna Sittard. Weer 6 minuten later was het Djibril Dianessy, die met links op aangeven van Lisandro Semedo definitief de overwinning veilig stelde. Einduitslag: 4-0.

Fortuna Sittard - FC Eindhoven

2017-10-20: Twee minuten voor rust bracht Djibril Dianessy Fortuna Sittard op voorsprong. Na rust kreeg FC Eindhoven in de 57e een penalty toegewezen, die door Mart Lieder werd ingeschoten. In de 70e minuut was het weer de thuisclub, die middels een doelpunt van Stefan Askovski op voorsprong kwam. In de 81e minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een doelpunt van Fries Deschilder. Einduitslag: 2 - 2.

SC Telstar - Fortuna Sittard

2017-09-29: In de eerste helft van deze wedstrijd werd niet gescoord. SC Telstar was echter sterker en men verwachte een moeilijke tweede helft voor Fortuna Sittard. In de tweede helft ging het Fortuna Sittard voor de wind. In de 56e minuut opende Perr Schuurs de score via een vrije trap. Zes minuten later was het AndréVidigal die scoorde en weer zes minuten later was het 0 - 3 door een kopbal van Wessel Dammers. De buit was nog blijkbaar nog niet binnen, want André Vidigal scoorde zijn tweede in de 82e minuut. Een minuut later was het weer raak door Finn Stokker. en in de 85e minuut scoorde André Vidigal zijn hattrick. Einduitslag: 0 - 6.

VV Noordwijk - Fortuna Sittard (Beker)

2017-09-19: De bekerwedstrijd tegen VV Noordwijk was geen makkie. Fortuna Sittard was de bovenliggende ploeg maar moest wachten tot de 69e minuut totdat Lisandro Semedo Dibril Dianessy bediende zodat deze laatste kon scoren. Het was de enige treffer, die de bezoekers weer een ronde verder bracht. In de laatste minuut werd Jorrit Smeets nog van het veld gestuurd door een directe rode kaart. Einduitslag: 0-1.

Fortuna Sittard - Almere City FC

2017-09-01: De tweede thuiswedstrijd van de competitie begon weer succesvol voor Fortuna Sittard. in de 4e minuut kwam de ploeg al op voorsprong door een doelpunt van Stefan Askovski. Hij maakte in de 43e minuut zijn tweede van de wedstrijd. In de tweede helft bleef het lang rustig, maar in de 80e minuut wist Arsenio Valpoort voor Almere City FC te scoren. Het bleef spannend tot de laatste minuut, maar de winst bleef in Sittard. Einduitslag: 2 - 1.

Open Dag Fortuna Sittard

2017-08-13: Na een aantal weken vol stevige trainingen en oefenwedstrijden was het bijna zover. De competitie zou weer gaan beginnen en tijdens de open dag werden de spelers en technische staf voorgesteld aan de supporters. Daarna volgde een demonstratietraining. De jonge supporters konden gebruik maken van de diverse speeltoestellen en ze konden op handtekeningen-jacht.

FC RIA - Fortuna Sittard

2018-05-25: Fortuna Sittard nam in Nieuwstadt op het terrein van FC RIA afscheid van een door de supporters tot idool verheven speler. Iemand die als aanvoerder een grote bijdrage leverde aan de promotie van Fortuna Sittard naar de Eredivisie, Perr Schuurs. Het terrein, waarop hij zijn eerste balletjes trapte, was het toneel van een waardig afscheid. Vermakelijk en aangrijpend. Einduitslag: 0 - 10.

Fortuna Sittard - Jong PSV

2018-04-28: Na zestien jaar in de onderste regionen van de Eerste Divisie vertoefd te hebben, kon Fortuna Sittard promoveren naar de Eredivisie. In een kolkend Fortuna Sittard stadion moest de club winnen van Jong PSV om eventueel kampioen te worden, maar vooral om te promoveren. De ploeg streed voor wat het waard was en na 48 minuten kopte Finn Stokkers de bal in het net en begon zo langzamerhand het feest los te barsten. Even leek het erop, dat de ploeg zelfs kampioen zou worden, doordat Jong Ajax gelijk stond in Maastricht, maar uiteindelijk haalde Fortuna Sittard de winst over de streep en werd Jong Ajax toch kampioen. De promovendus kreeg een korte huldiging in het stadion, maar de officiële huldiging zou pas op maandag plaatsvinden op de Markt in Sittard. Ondanks alles was het nog lang onrustig rondom het stadion vanwege de promotie van Fortuna Sittard. Einduitslag: 1 - 0.

Jong FC Utrecht - Fortuna Sittard

2018-04-20: Diverse bussen reisden af naar Utrecht voor de laatste uitwedstrijd van het seizoen in stadion de Galgenwaard, waar Fortuna Sittard moest aantreden tegen Jong FC Utrecht. Het uitvak van de Galgenwaard was nagenoeg vol en ook op de hoofdtribune zat het vol Fortunezen. Jong FC Utrecht wist het spannend te houden, omdat Fortuna Sittard niet wist te scoren. Maar in de 61e minuut was het Lars Hutten, die op aangeven van Finn Stokkers de enige en winnende goal scoorde. De basis was gelegd voor het promotieduel tegen Jong PSV, een week later in Sittard. Einduitslag: 0 - 1.

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard

2018-04-09: Een moeilijke wedstrijd speelde Fortuna Sittard uit tegen RKC Waalwijk. Een stugge ploeg, die in de 53e minuut op voorsprong kwam door Dylan Seys. Daarna probeerde Fortuna Sittard koste wat kost op gelijke hoogte te komen. Dit lukte in de allerlaatste minuut door een doelpunt van Lars Hutten. Einduitslag: 1 - 1.

Fortuna Sittard - Helmond Sport

2018-04-02: De wedstrijd tegen Helmond Sport was in feite al na 10 minuten beslist. Lars Hutten en Michael Pinto scoorden in respectievelijk de 6e en 8e minuut. Na rust was het in de 53e minuut Lisandro Semedo, die aan alle spanning in deze wedstrijd een eind bracht. Einduitslag: 3 - 0.

Fortuna Sittard - SC Cambuur

2018-03-23: De wedstrijd tegen SC Cambuur werd een waar spektakelstuk. Cambuur kwam op voorsprong door Matthew Steenvoorden in de 5e minuut. Vier minuten later werd het nog dramatischer door een doelpunt van Ricardo Kip. Weer twee minuten later was het Lisandro Semedo, die de spanning weer terugbracht. Acht minuten later kreeg Fortuna Sittard een penalty toegewezen, die wederom door Lisandro Semedo werd verzilverd. Lang leek het erop, dat de wedstrijd gelijk zou eindigen, maar in de 71e minuut kreeg Fortuna Sittard weer een penalty, die alweer werd ingeschoten door Lisandro Semedo. De hattrick van Lisandro Semedo zorgde uiteindelijk voor de winst. Einduitslag: 3 - 2.

FC Eindhoven - Fortuna Sittard

2018-03-09: Ook de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven was vaak een moeilijke klus, maar ook in deze wedstrijd bleek Fortuna Sittard de duidelijke winnaar te worden. In de 36e minuut bracht Djibril Dianessy de bezoekers op voorsprong. Na rust duurde het tot de 63e minuut, totdat Todd Cantwell de voorsprong verder uitbreidde. In de 72e minuut was het Doriano Kortstam, die de spanning weer even terugbracht, maar vijf minuten later was het Stefan Askovski, die definitief het oordeel velde over FC Eindhoven. Einduitslag: 1 - 3.

NEC - Fortuna Sittard

2018-02-23: Eindelijk was er bij Fortuna Sittard weer het heilige vuur om er iets van te maken. In de moeilijke uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen zou het een moeilijk avondje kunnen worden. De bezoekers hadden hun sportieve inzinking weer achter zich gelaten en met het nieuwe duo Cláudio Braga en Kevin Hofland ging men voor direkte promotie naar de Eredivisie. In de 78e minuut was het Todd Cantwell, die Fortuna Sittard op voorsprong bracht, maar vier minuten later werd de stand weer gelijk getrokken door Arnaut Danjuma. Het gelijke spel bracht echter het vertrouwen in eigen kunnen weer helemaal terug. Einduitslag: 1 - 1.

Jong AZ - Fortuna Sittard

2018-02-12: Op Carnavalsmaandag moest Fortuna Sittard afreizen naar het trainingscomplex van AZ voor de competitiewedstrijd tegen Jong AZ. Na het periodekampioenschap van Fortuna Sittard was er weinig te juichen geweest en het werd ook duidelijk, dat de verstandhouding tussen Fortuna Sittard en Sunday Oliseh was bekoeld. In de tweede helft opende Ferdy Druijf de score in de 51e minuut. In de 65e minuut werd het nog erger door een doelpunt van Owen Wijndal. Fortuna Sittard had niet echt de wil om terug te vechten. Het drama werd voor de bezoekers nog groter nadat Perr Schuurs in de laatste minuut nog een rode kaart ontving voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Einduitslag: 2 - 0.

Fortuna Sittard - Jong FC Utrecht

2017-12-23: Fortuna Sittard wist zich goed te herstellen na de uitschakeling in de beker tegen AZ. Tegen Jong FC Utrecht werd door Finn Stokkers in de 27e en 33e minuut gescoord. Daarna was de wedstrijd min of meer gespeeld. Het werd nog even spannend, toen Mohamed Mallahi in de 81e minuut een doelpunt maakte. Uiteindelijk was het echter weer Finn Stokkers in de 88e minuut, die op aangeven van André Vidigal de winst definitief veilig stelde. Einduitslag: 3 - 1.

FC Den Bosch - Fortuna Sittard

2017-12-15: Driess Saddiki wist in de 5e minuut de score te openen voor Fortuna Sittard Vier minuten later was het Djibril Dianessy, die de ruststand op het scorebord bracht. Na rust was het Niek Vossebelt, die in de 53e minuut de spanning terugbracht in de wedstrijd. Maar het was Lisandro Semedo, die de voorsprong weer uitbreidde naar twee doelpunten verschil. Daarna bracht Dennis Kaars in de 85e minuut de spanning weer even terug. Ondanks alle pressie van FC Den Bosch was het Djibril Dianessy, die de winst definitief veilig stelde. Einduitslag: 2 - 4.

Jong PSV - Fortuna Sittard

2017-12-04: In het stadion van FC Eindhoven speelde Fortuna Sittard de meest bizarre wedstrijd van het seizoen. In de eerste helft kwam Jong PSV op voorsprong door een doelpunt in de 30e minuut van Donyell Malen en acht minuten werd het nog erger door een doelpunt van Sam Lammers. Normaal gesproken zou de wedstrijd gespeeld zijn tegen zo'n hooggeplaatste ploeg, maar het was Fortuna Sittard dat zich terugvocht. In de 61e minuut was het Stefan Askovski die scoorde. Lisandro Semedo wist de stand gelijk te trekken in de 85e minuut en nog geen minuut later was het wederom Stefan Askovski, die de winst veilig stelde voor de ploeg. Einduitslag: 2 - 3.

Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles

2017-11-24: Fortuna Sittard had in deze wedstrijd meer moeite met Go Ahead Eagles, dan tijdens de bekerwedstrijd. Sam Hendriks liet in de 22e minuut zien, dat hij in het huidige seizoen een van de beste spitsen was in de Eerste Divisie. Daarna moest Fortuna Sittard het initiatief nemen en in de 82e minuut was het Wessel Dammers, die via een kopbal zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. Twee minuten later was het wederom Wessel Dammers, die weer via een kopbal de winst definitief veilig stelde. Einduitslag: 2 - 1.

Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles (Beker)

2017-10-24: In de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles kwam Fortuna Sittard al na 17 minuten op voorsprong door Lars Hutten op aangeven van Lisandro Semedo. In de 61e minuut stelde Perr Schuurs Mickaël Malsa in staat om te scoren. In de 77e minuut was het wederom Perr Schuurs, die Wessel Dammers de definitieve genadeklap liet toebrengen. Einduitslag: 3 - 0.

MVV - Fortuna Sittard

2017-10-13: In de 11e minuut kwam MVV op voorsprong in deze derby door een doelpunt van Jonathan Okita, maar nog geen 2 minuten later was het Lisandro Semedo, die de stand weer gelijk trok. Vier minuten na rust wist Fortuna Sittard op voorsprong te komen via een doelpunt van André Vidigal. MVV probeerde nog langszij te komen, maar de buit was binnen. Einduitslag: 1 - 2.

Fortuna Sittard - Jong AZ

2017-09-22: Fortuna Sittard begon goed aan de wedstrijd tegen Jong AZ. In de 11e minuut scoorde Djibril Dianessy zijn eerste doelpunt en vier minuten later verzilverde hij ook een penalty. Vier minuten later was het Reijnders, die tegen scoorde, maar Fortuna Sittard was nog geen minuut verder, of Semedo vergrootte weer de voorsprong. In de 41e minuut wist Perr Schuurs de winst definitief binnen te halen door vierde doelpunt. Na rust was de wedstrijd gespeeld en was er minder spektakel. Er werd nog een doelpunt gescoord door Lisandro Semedo in de 69e minuut. Einduitslag: 5 - 1.

Fortuna Sittard - FC Volendam

2017-09-15: Tegen FC Volendam heeft Fortuna Sittard het altijd moeilijk.Ook in deze wedstrijd ging het niet vanzelf.In de eerste helft vielen geen doelpunten. In de tweede helft duurde het tot de 71e minuut, toen Marco Ospitalieri via een vrij trap de winnende goal scoorde. Einduitslag: 1 - 0.

Fortuna Sittard - FC Dordrecht

2017-08-18: In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen moest Fortuna Sittard aantreden tegen FC Dordrecht. De ploeg was gebrand op een goed resultaat en na 16 minuten was het Lisandro Semedo, die op aangeven van Gavin Vlijter scoorde. In de 25e minuut was het Finn Stokkers, die wederom op aangeven van Gavin Vlijter scoorde. Na rust werd in de 63e minuut de voorsprong door Finn Stokkers nog vergroot. Een minuut later was het Gustavo Hamer, die tegen scoorde, maar weer een minuut later was de voorsprong van Fortuna Sittard weer uitgebreid door een doelpunt van André Videgal. Stefan Askovski werd tien minuten voor tijd nog ingebracht en wist in de allerlaatste minuut de eindstand op het scorebord te brengen. Einduitslag: 5 - 1.