2014 - 2015

Peter van Vossen volgt Wil Boessen op en samen met Jeffrey Kooistra beginnen ze aan een nieuw seizoen met veel nieuwe, maar vooral jonge spelers. Het is al snel duidelijk dat het een dramatisch seizoen gaat worden voor het eerste elftal. Het enige lichtpuntje van het seizoen is de winst uit bij Roda JC, een overwinning, waar nog jaren later aan gerefereerd wordt. Bij de Academy is er wel succes te melden, zowel het team van de spelers onder de 17 als ook de spelers onder 19 jaar vieren beiden kun kampioenschap.

Fortuna Sittard - Excelsior Maassluis

2015-05-02: Het team van Fortuna Sittard met spelers onder 19 jaar werd kampioen in een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis. En dat in het jaar dat het eerste elftal een dramatisch seizoen doormaakte zonder al te veel lichtpuntjes. De eerste helft bleven de doelpunten uit ondanks de vele kansen. Die kansen waren er voornamelijk voor Fortuna Sittard, maar ook Excelsior Maassluis wist het de doelman af en toe moeilijk te maken. In de tweede helft kwam de thuisploeg echter tot scoren en wist uiteindelijk het kampioenschap veilig te stellen. Einduitslag 3 - 0.

FC Volendam - Fortuna Sittard

2015-04-17: Vier wedstrijden voor het einde werden de laatste punten gehaald in een uitwedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Volendam. Een wedstrijd vol doelpunten. Na 4 minuten stond Fortuna Sittard al op een achterstand door Ludcinio Marengo, maar dat werd 4 minuten later weer rechtgetrokken door Kevin Kis. Seku Conneh zorgde in de 24e minuut voor een voorsprong in het voordeel van de bezoekers. Gijs Luitink kreeg een directe rode kaart en kon vertrekken na een overtreding in het strafschopgebied, waarna Roel Janssen de toegekende penalty benutte.
Ludcinio Marengo bracht de spanning weer terug in de 57e minuut, maar tien minuten later mocht Brandley Kuwas vertrekken na een tweede gele kaart. Het was Fatih Turan, die in de 76e minuut definitief de overwinning veilig stelde voor Fortuna Sittard. Einduitslag: 2 - 4.

Roda JC - Fortuna Sittard

2015-01-25: Het absolute hoogtepunt van het seizoen voor Fortuna Sittard was de uitwedstrijd tegen Roda JC. Het zou voor de supporters een wedstrijd zijn, waar ze nog jarenlang aan zouden terugdenken en waar ze nog vele malen de samenvatting van zouden gaan terugkijken. Al vrij vroeg in de wedstrijd kwam Fortuna Sittard op voorsprong door een doelpunt van Roel Janssen. Nog voor rust wist wederom Roel Janssen zijn score te verdubbelen door een toegekende strafschop te verzilveren. In de tweede helft werd het zelfs 0 - 3 door wederom een doelpunt van Roel Janssen. Door deze hattrick was de overwinning een feit, ondanks dat er in de slotperiode nog werd tegen gescoord door Tom van Hyfte. Einduitslag: 1 - 3.

Fortuna Sittard - FC Oss

2014-12-12: Ondanks het verlies, dat Fortuna Sittard leed in deze wedstrijd, was het een doelpuntrijke wedstrijd. In de 4e minuut bracht Baur Fortuna Sittard op voorsprong, maar het was Ket, die de stand in de 10e minuut weer gelijk. Daarna bracht van Veen in de 12e, 44e en 55e minuut FC Oss op een duidelijke voorsprong, maar Fortuna Sittard vocht zich terug en dat resulteerde in een doelpunt in de 56e en 63e minuut door Conneh. Vervolgens was het Waalkens, die 2 minuten later de gelijkmaker scoorde. Fortuna Sittard wilde daarna de overwinning ook nog binnenhalen, maar het was Sanusi in 81e minuut, die de definitieve genadeklap uitdeelde aan Fortuna Sittard. Einduitslag: 4 - 5.

RKC Waalwijk - Fortuna Sittard

2015-10-30: In de 12e speelronde was het dan eindelijk zover. Fortuna Sittard boekte zijn eerste thuiszege van het seizoen tegen RKC Waalwijk. De overwinning kwam tot stand via een vrije trap van Youri Loen en hij was daarmee de matchwinnaar. In de laatste minuut kreeg Dennis Dengering nog een rode kaart als wisselspeler. Einduitslag 1 - 0.

Helmond Sport - Fortuna Sittard

2014-08-08: De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor Fortuna Sittard was een uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Lange tijd zag het er naar uit, dat deze wedstrijd onbeslist zou eindigen, maar het was Jasper Waalkens, die in de 80e minuut op aangeven van Dion Watson wist te scoren. Op dat moment was er veel bewondering en hoop door het geboden spel en de inzet in deze wedstrijd. Dit zou echter snel veranderen naarmate het seizoen vorderde. Einduitslag: 0 - 1.

Fortuna Sittard - Haaglandia/Winston

2015-04-25: De spelers onder 17 jaar van Fortuna Sittard behaalden tegen Haaglandia/Winston een ruime overwinning. Ondanks diverse harde tackles wisten de spelers toch het hoofd koel te houden en het kampioenschap in de wacht te slepen. De doelpunten werden gelijk over twee helften verdeeld. Na afloop werd het kampioenschap op het veld uitbundig gevierd. Einduitslag: 6 - 0.

Fortuna Sittard - VVV Venlo

2015-03-21: Vijf minuten voor rust wist Roel Janssen via een kopbal Fortuna Sittard op voorsprong te brengen. Na rust was het Melvin Platje, die in de 84e minuut de gelijkmaker scoorde voor VVV Venlo. Einduitslag: 1 - 1.

Fortuna Sittard - Helmond Sport

2015-01-16: De beslissing in de wedstrijd kwam, nadat Juanito Sequeira van Helmond Sport met een rode kaart mocht vertrekken. In de overtalsituatie, die ontstond, kreeg Fortuna Sittard in de 64e minuut ook nog een penalty toegekend, die werd verzilverd door Roel Janssen. Einduitslag: 1 - 0.

MVV - Fortuna Sittard

2014-11-28: De derby tussen MVV en Fortuna Sittard werd beslist in de 52e minuut door Roel Janssen. Hij wist een penalty te verzilveren, nadat Hawbir Moustafa met rood het veld moest verlaten door een overtreding in het strafschopgebied. Einduitslag: 0 - 1.

Fortuna Sittard - NAC (Beker)

2014-10-28: De bekerwedstrijd van Fortuna Sittard tegen NAC Breda was een ware thriller. In de eerste helft kwam NAC op een 0 - 2 voorsprong door doelpunten van Mats Seuntjens en Adnane Tighadouini. De meeste supporters dachten, dat de wedstrijd was gespeeld, maar niets was minder waar. In de tweede helft wist Fortuna Sittard de stand terug te brengen via eerst Seku Conneh, die een penalty mocht verzilveren en daarna door een schitterend en beheerst lobje van Jordi Baur. Een verlenging was noodzakelijk, om een ronde verder te komen. NAC scoorde in de slotfase van de tweede verlenging via Erik Falkenburg en bekerde dus verder. Einduitslag: 2 -3 (Na verlenging).

Eerste Training Fortuna Sittard

2014-06-29: Tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen werden de vele nieuwe spelers en de trainersstaf verwelkomt door de telkens weer aanwezige trouwe supporters. Peter van Vossen was de nieuwe trainer en hij werd geassisteerd door Jeffrey Kooistra. Het zou het begin worden van een dramatisch seizoen voor het eerste elftal met enkele hoogtepunten, maar vooral veel dieptepunten.

2014-10-31Fortuna Sittard - FC Emmen1 - 8Eerste Elftal
2014-10-28Fortuna Sittard - NAC (Beker, uitslag na verlenging)2 - 3Eerste Elftal
2014-10-25Fortuna Sittard - NEC2 - 0U19
2014-10-25Fortuna Sittard - NEC1 - 3U15
2014-10-24FC Den Bosch - Fortuna Sittard1 - 0Eerste Elftal
2014-10-21Fortuna Sittard - Vitesse0 - 5Beloften
2014-10-20Jong PSV - Fortuna Sittard1 - 1Eerste Elftal
2014-10-11Fortuna Sittard - Velo5 - 0U17
2014-10-04Fortuna Sittard - OJC Rosmalen4 - 1U19
2014-10-03Fortuna Sittard - FC Volendam0 - 1Eerste Elftal