2016 - 2017

Ben van Dael begint ondanks een goede voorbereiding aan het nieuwe seizoen met wisselend succes. Na een aantal mindere wedstrijden met diverse nederlagen wordt de trainer ontslagen. Sunday Oliseh wordt aangesteld als nieuwe trainer en boekt vrij snel succes met de ploeg. Maar de verdiende punten worden voor een groot deel opgesoupeerd door de in mindering gebrachte punten vanwege de financiële problemen in het verleden.

Fortuna Sittard - FC Volendam

2017-05-05: Het seizoen werd door Fortuna Sittard eervol afgesloten door een overwinning op FC Volendam, de ploeg waar men het in Sittard altijd lastig tegen had. De thuisploeg kwam in de 33e minuut op voorsprong door een doelpunt van Jorrit Smeets. In de 42e minuut scoorde Ferry de Regt, zodat de ploeg met een gerust hart kon gaan rusten. Na rust wist Roald van Hout in de allerlaatste minuut de voorsprong nog te vergroten. Het was tevens zijn laatste doelpunt in het betaald voetbal in een officiële competitiewedstrijd, omdat Roald definitief een punt zette achter zijn voetbalcarrière en koos voor een carrière in het bedrijfsleven. Einduitslag: 3 - 0.

Fortuna Sittard - Helmond Sport

2017-04-07: De wedstrijd tegen Helmond Sport kende voor Fortuna Sittard geen enkel probleem. Al in de 9e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Djibril Dianessy. Nog voor rust werd door Finn Stokkers in de 25e minuut de voorsprong vergroot. In de 47e minuut werd de winst helemaal veilig gesteld door een doelpunt van Christopher Braun. Daarna kon Giovanni Hiwat in de 84e minuut nog wat tegenstribbelen, maar het was Emrah Bassan, die drie minuten later de eindstand op het scorebord bracht. Einduitslag: 4 - 1.

Fortuna Sittard - De Graafschap

2017-03-17: In de 6e minuut kwam de Graafschap al op voorsprong door een doelpunt van Piotr Parzyszek middels een toegekende strafschop. Vijf minuten later was het echter Djibril Dianessy, die de stand gelijk trok. Nog voor rust was het Emrah Bassan en wel in de 29e minuut, die Fortuna Sittard op voorsprong bracht middels een goed genomen vrije trap. Ook in de 69e minuut verzilverde dezelfde Emrah Bassan een vrije trap. Ondanks het tegendoelpunt van Mark Diemers in de 90e minuut kwam de overwinning voor de thuisploeg niet meer in gevaar. Einduitslag: 3 - 2.

Fortuna Sittard - Jong FC Utrecht

2017-02-17: Fortuna Sittard kwam in de 12e minuut op voorsprong door een doelpunt van Emrah Bassan op aangeven van Perr Schuurs. In de 26e minuut mocht Finn Stokkers een penalty verzilveren, waardoor de thuisploeg met een gerust hart kon gaan rusten. In de tweede helft was het echter Karim Loukili, die in de 55e minuut de spanning terug bracht. Djibril Dianessy maakte in de 66e minuut echter een einde aan alle hoop voor Jong FC Utrecht en scoorde. Tenslotte was het Junior Torunarigha, die in de 85e minuut de eindstand op het scorebord bracht. Einduitslag: 4-1.

Fortuna Sittard - Jong Ajax

2017-02-06: Niemand had verwacht, dat deze wedstrijd de meest spectaculaire wedstrijd van het seizoen zou worden. Fortuna Sittard kwam in de eerste helft op een 0 - 2 achterstand door doelpunten van Vaclav Cerny en Mateo Cassiera in respectievelijk de 2e en 40e minuut. In de tweede helft kwam er een herboren thuisploeg het veld op, waardoor Finn Stokkers in de 51e minuut de voorsprong van Jong Ajax verkleinde. Het was Perr Schuurs, die daarna de stand in de 75e minuut gelijk trok. Daarna was de ploeg uit Amsterdam de weg kwijt en keken ze in de 78e minuut opeens tegen een achterstand aan door een doelpunt van Gavin Vlijter. Vervolgens was het Djibril Dianessy, die middels twee doelpunten in de 80e en 85e minuut de eindstand op het scorebord bracht. Einduitslag 5 - 2.

Fortuna Sittard - Telstar

2017-01-20: Fortuna Sittard kwam in deze wedstrijd in de 32e minuut van de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Toine van Huizen. In de tweede helft probeerde de thuisploeg op gelijke hoogte te komen, maar dat duurde tot de allerlaatste minuut, waarin Ferry de Regt wist te scoren. Einduitslag: 1-1.

Fortuna Sittard - FC Eindhoven

2016-11-28: Na een moeizame periode in de competitie probeerde Fortuna Sittard de draad weer op te pakken tegen FC Eindhoven. Het duurde tot de 55e minuut, totdat Junior Torinarigha de score opende voor de thuisclub. In de allerlaatste minuut wist Dario van den Buijs middels een vrije trap de gelijkmaker te scoren. Einduitslag: 1-1.

Fortuna Sittard - FC Emmen

2016-09-30: In de eerste helft van deze wedstrijd werd er niet gescoord en in de tweede helft duurde het tot de 59e minuut, totdat via Cas Peters FC Emmen op voorsprong kwam. Fortuna Sittard toonde veerkracht en kwam in de 75e minuut op gelijke hoogte door een doelpunt van Ferry de Regt op aangeven van Junior Torinarigha. Het was echter Rogier Krohne, die in de 90e minuut de bezoekers weer op voorsprong bracht, maar volledig op karakter wist Fortuna Sittard door Ferry Regt nog op gelijke hoogte te komen. Einduitslag: 2 - 2.

Supporters Zitterd Allein

2016-09-12: Fortuna Sittard moest in de 6e speelronde aantreden tegen Jong FC Utrecht op een maandagavond in stadion Galgenwaard. De wedstrijd werd met 3 - 0 verloren, maar de 200 meegereisde supporters zongen uit volle borst "Zitterd Allein". Het lied galmde door het stadion en bracht ondanks de nederlaag nog enigszins sfeer in het bijna lege stadion.

Fortuna Sittard - Almere City FC

2016-08-19: Ook in deze tweede thuiswedstrijd van de competitie kwam Fortuna Sittard tegen Almere City FC op achterstand en wel in de derde minuut door een doelpunt van Silvester van der Water. In de 32e minuut kreeg Kaj Ramsteijn van Almere City FC zijn tweede gele kaart en kon dus vertrekken. Een minuut later wist Ferry de Regt via een kopbal de stand gelijk te trekken. Ondanks het veldoverwicht duurde het tot de 79er minuut totdat de thuisploeg op voorsprong werd gebracht door Aziz Khalouta. De buit was binnen en Almere City moest na een tweede gele kaart van Tom Overtoom ook nog even met negen man verder. Einduitslag: 2 - 1.

Fortuna Sittard - Top Oss

2017-04-17: In de 25e minuut wist Djibril Dianessy de score te openen in de wedstrijd tegen Top Oss. Vijf minuten later was het Gavin Vlijter, die de score verdubbelde. Einduitslag: 2 - 0.

MVV - Fortuna Sittard

2017-04-02: In de 22e minuut was het oud Fortunees Patrick N'Koyi, die de thuisploeg op voorsprong bracht middels een kopbal. Emrah Bassan mocht echter in de 62e minuut een vrije trap nemen en scoorde hierdoor op fraaie wijze. Jordie Briels moest in de 83e minuut het veld verlaten met een tweede gele, dus rode kaart, maar het gelijkspel kwam niet meer in gevaar voor Fortuna Sittard. Einduitslag: 1 - 1.

FC Emmen - Fortuna Sittard

2017-02-24: Perr Schuurs bracht Fortuna Sittard op voorsprong in de 22e minuut middels een kopbal, maar het was Alexander Bannink, die nog voor rust in minuut 45 de stand gelijk maakte. In de 57e minuut was het Josimar Lima, die de thuisploeg zelfs op voorsprong bracht. Een minuut later werd de stand alweer gelijk getrokken door Finn Stokkers. Hij was ook de man, die in de 84e minuut Fortuna Sittard op voorsprong bracht middels een penalty. Einduitslag: 2 - 3.

SC Cambuur - Fortuna Sittard

2017-02-10: De lange reis naar Leeuwarden en de ambiance in het stadion met een bloedfanatieke aanhang, maakt de uitwedstrijd tegen SC Cambuur altijd een moeilijke klus. Fortuna Sittard kwam echter in de 20e minuut door een kopbal van Finn Stokkers op voorsprong in deze wedstrijd. Daarna wilde de thuisploeg koste wat kost de gelijkmaker op het scorebord brengen. Dat lukte in de 55e minuut door een doelpunt met links van Martijn Barto, maar verder kwam de ploeg niet. Einduitslag: 1-1

FC Dordrecht - Fortuna Sittard

2017-02-03: Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was het FC Dordrecht, dat door Alvin Daniels in de 10e minuut op voorsprong kwam. In de 31e minuut werd het zelfs 2 - 0 door een doelpunt van Joris Kramer en het leek alsof de wedstrijd gespeeld was. Niets was minder waar, want in de tweede helft was het Fortuna Sittard dat scoorde in de 54e minuut door Finn Stokkers en in de 71e minuut was Finn Stokkers wederom betrokken bij de gelijkmaker. Hij bereikte Roald van Hout, die scoorde met rechts. Einduitslag: 2 - 2.

Achilles'29 - Fortuna Sittard

2017-01-13: Sunday Oliseh had het roer overgenomen van Ben van Dael en Fortuna Sittard moest een lastige uitwedstrijd gaan spelen in Groesbeek bij Achilles'29. De thuisploeg had door de sneeuwval geprobeerd de wedstrijd afgelast te krijgen, maar de wedstrijd ging, wel enigszins later, toch door. In de tweede helft kwam Fortuna Sittard in de 58e minuut op voorsprong en Gavin Vlijter was daardoor meteen de matchwinner. Einduitslag: 0 - 1.

Fortuna Sittard - VVV Venlo

2016-10-14: In de eerste helft van deze wedstrijd bleven de doelpunten uit, maar gelijk na aanvang van de tweede helft was er spektakel. Oud-Fortunees Roel Janssen werd van het veld gestuurd en Aziz Khalouta mocht een penalty verzilveren in de 47e minuut. Fortuna Sittard wist zijn voorsprong te verdubbelen door een doelpunt van Roald van Hout in de 64e minuut op aangeven van Junior Torunarigha. Einduitslag 2 - 0.

Fortuna Sittard - SC Cambuur

2016-09-16: In de 15e minuut van deze wedstrijd wist Kamen Hadzhiev Fortuna Sittard op voorsprong te brengen. Nog voor rust in de 40e minuut wist Roald van Hout de voorsprong zelfs nog te vergroten, Ook in de tweede helft bleef het spannend en duurde het tot de 90e minuut, totdat Driess Saddiki aan alle spanning een einde maakte en scoorde voor de thuisploeg. Einduitslag: 3 - 0.

Fortuna Sittard - FC Dordrecht

2016-08-26: In de vijfde competitiewedstrijd van het seizoen moest Fortuna Sittard aantreden tegen FC Dordrecht. De eerste helft leverde volop spektakel op. De bezoekers kwamen in de 28e minuut op voorsprong door een doelpunt van Alvin Daniels, die met links inschoot. Fortuna Sittard liet zich echter niet van de wijs brengen en wist in de 42e minuut de gelijkmaker te scoren door een kopbal van Aziz Khalouta. Twee minuten later was het Jafar Arias, die FC Dordrecht weer op voorsprong bracht. Maar nog geen minuut later was het Roald van Hout, die de gelijkmaker scoorde met zijn hoofd. In de tweede helft duurde het tot de 79e minuut, totdat Junior Torinarigha via een kopbal de winst wist veilig te stellen voor Fortuna Sittard. Einduitslag: 3 - 2.

Fortuna Sittard - Achilles '29

2016-08-05: De eerste competitiewedstrijd is altijd weer bijzonder, zeker als het ook nog een thuiswedstrijd betreft. Fortuna Sittard begon moeizaam aan het nieuwe seizoen en kwam in de 28e minuut zelfs op achterstand door een doelpunt van Brian Boogers. In de tweede helft duurde het tot de 62e minuut totdat Jordie Briels de gelijkmaker mocht scoren. Acht minuten later kon hij na een rode kaart het veld verlaten. Terwijl de toeschouwers zich al hadden neergelegd bij een gelijkspel, was het Aziz Khalouta, die een penalty mocht nemen en deze ook verzilverde. Einduitslag: 2 - 1.

2017-02-06Fortuna Sittard - Jong Ajax5 - 2Eerste Elftal
2017-02-04Fortuna Sittard - Feyenoord (U18) (Fortuna Sittard wint na strafschoppen)1 - 1U19
2017-02-04Fortuna Sittard - SC Irene3 - 1U15
2017-02-03FC Dordrecht - Fortuna Sittard2 - 2Eerste Elftal
2017-01-27Almere City FC - Fortuna Sittard2 - 0Eerste Elftal
2017-01-20Fortuna Sittard - Telstar1 - 1Eerste Elftal
2017-01-17SV Meerssen - Fortuna Sittard2 - 2Eerste Elftal
2017-01-13Achilles'29 - Fortuna Sittard0 - 1Eerste Elftal
2016-12-17Fortuna Sittard - NAC Breda1 - 6U19
2016-12-16Fortuna Sittard - FC Den Bosch0 - 4Eerste Elftal