2012 - 2013

Een nieuw begin met een nieuwe trainer. Tiny Ruys vertrekt samen met Fred van Barneveld (Hoofd Jeugd Opleiding) en Wil Boessen volgt Tiny Ruys op. Na jarenlang in de anonimiteit te hebben vertoefd in de onderste regionen van de Eerste Divisie, komt er eindelijk weer eens een seizoen met een prijs, een plek in de play-offs is het resultaat.

Fortuna Sittard - De Graafschap (Play-Offs)

2013-05-11: Fortuna Sittard haalde voor de eerste keer in jaren weer een prijs, de play-offs. In de eerste ronde werd Fortuna Sittard uitgeschakeld door de Graafschap. Nadat de ploeg eerst in Doetinchem tegen een nederlaag aanliep, was het in Sittard vrij snel duidelijk, dat de batterij leeg was na een seizoen keihard werken. In de tweede helft opende Timothy van der Meulen in de 52e minuut de score, waarna in de 63e minuut Piotr Parzyszek aan alle illusies een einde maakte. Daarna scoorde Aziz Khalouta in de 76e minuut nog wel voor de thuisploeg en bracht de spanning nog even terug, maar de genadeklap kwam in de 85e minuut door een doelpunt van Anco Jansen. Einduitslag 1 - 3.

Fortuna Sittard - De Graafschap

2013-04-05: In deze wedstrijd van Fortuna Sittard tegen de Graafschap zette de club een belangrijke stap richting play-offs. Het duurde tot de 82e minuut, totdat Patrick N'Koyi scoorde en zo tot matchwinner werd uitgeroepen in deze wedstrijd op aangeven van Kévin Diaz. Einduitslag: 1-0

Fortuna Sittard - SC Cambuur

2013-03-18: Fortuna Sittard wist de wedstrijd tegen SC Cambuur in de 63e minuut te beslissen door een doelpunt van Ramon Voorn op aangeven van Ramazan Çevik. Einduitslag: 1-0.

Fortuna Sittard - Almere City FC

2013-03-04: Deze wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Almere City FC was in een matig gevuld stadion op maandagavond na 4 minuten beslist door een doelpunt van Prince Rajcomar. Einduitslag: 1-0.

AGOVV - Fortuna Sittard

2012-12-21: In de laatste wedstrijd voor de winterstop moest Fortuna Sittard afreizen naar Apeldoorn. AGOVV was de tegenstander en de eerste helft vielen er geen doelpunten. In de tweede helft werd in de 50e minuut gescoord door Patrick N'Koyi. Daarna probeerde AGOVV op gelijke hoogte te komen, maar het was in de 90e minuut wederom Patrick N'Koyi, die scoorde, waardoor hij de winst veilig stelde. Na afloop was nagenoeg duidelijk, dat het de allerlaatste wedstrijd van AGOVV zou zijn. Er waren helaas geen financiële middelen meer, om het seizoen af te maken. De wedstrijd zou uiteindelijk niet meegenomen worden in de stand van de competitie. Einduitslag 0 - 2.

De Graafschap - Fortuna Sittard

2012-11-23: Fortuna Sittard begon goed aan de altijd moeilijke uitwedstrijd tegen de Graafschap door een doelpunt van Aziz Khalouta in de 6e minuut. Daarna was het in de 27e minuut Roel Janssen, die middels een eigen doelpunt de stand gelijk trok. Na rust was het Adil Auassar, die de Graafschap zelfs op voorsprong bracht, maar uiteindelijk was het in de 84e minuut Ramon Voorn, die de gelijkmaker en de ook eindstand op het bord bracht. Einduitslag: 2 - 2.

Fortuna Sittard - Telstar

2012-10-26: In de 2e minuut van de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Telstar kwam de thuisploeg door een doelpunt van Kévin Diaz op aangeven van Aziz Khalouta op voorsprong. Een minuut voor rust moest Joeri Schroyen het veld verlaten na een tweede gele kaart. In de tweede helft zette Telstar extra druk door de man meer situatie, maar de gelijkmaker werd niet gescoord. In de 71e minuut moest Sjaak Leitinga van de bezoekers na een tweede gele kaart ook het veld ruimen. Hierna kreeg de thuisploeg weer de grip op de wedstrijd terug. Dat resulteerde in een doelpunt van Ramazan Çevik in de 81e minuut op aangeven van wederom Aziz Khalouta. In de laatste minuut werd Jerold Promes van Telstar nog van het veld gestuurd door een directe rode kaart. Einduitslag: 2 - 0.

FC Oss - Fortuna Sittard

2012-10-19: In deze uitwedstrijd van Fortuna Sittard tegen Top Oss, kwam het al in de 10e minuut op voorsprong door een doelpunt van Aziz Khalouta. Nog voor rust wisten de bezoekers hun voorsprong uit te breiden. Dit keer was het Prince Rajcomar, die op aangeven van Aziz Khalouta op slag van rust de voorsprong vergrootte. De wedstrijd was in feite gespeeld, maar in de 71e minuut wist matchwinner Aziz Khalouta zijn tweede en Fortuna's derde doelpunt af te ronden. Einduitslag: 0 - 3.

Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles

2012-09-28: Tegen Go Ahead Eagles kwam Fortuna Sittard al na 11 minuten op voorsprong door een doelpunt van Patrick N'Koyi. De wedstrijd bleef lang spannend totdat Aziz Khalouta in de 71e minuut op aangegeven van Patrick N'Koyi aan alle illusies een eind maakte. Einduitslag: 2 - 0.

Fortuna Sittard - FC Emmen

2012-08-24: Al na zes minuten werd Fortuna op achterstand gezet door een doelpunt van Anmar Al Mubaraki, maar twee minuten voor rust was het Aziz Khalouta, die de gelijkmaker wist te scoren op aangeven van Ramazan Çevik. Na 13 minuten in de tweede helft wist Aziz Khalouta het hoofd van Kévin Diaz te bereiken, die de ploeg uit Sittard op voorsprong bracht. In de 87e minuut bracht Patrick N'Koyi definitief de overwinning bij de Sittardse ploeg. Einduitslag 3 - 1.

SVM - Fortuna Sittard

2012-07-07: De opening van het seizoen vond plaats in Munstergeleen bij de amateurclub SVM. Het was een bijzondere wedstrijd, die niet alleen in het teken stond van voetbal. Het was ook een eerbetoon aan de overleden Glenn, die tijdens een stapavond in elkaar werd geslagen en het voorval niet overleefde. Glenn was een speler en supporter van SVM, maar vooral ook van Fortuna Sittard. Het begin van de wedstrijd was indrukwekkend door de minuut stilte en de fakkels van de medesupporters. Er volgde hierna nog een stille tocht door de binnenstad van Sittard, waarbij nogmaals vele supporters en de burgemeester van de stad aan deelnam. Een gedeelte van de beelden is naderhand gebruikt in het KRO programma "Ode aan de doden" en ik zie het voor mezelf nog steeds als een symbool van zinloos geweld. Einduitslag 0 - 12.

Fortuna Sittard - FC Dordrecht

2013-04-26: In de thuiswedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC Dordrecht was er geen vuiltje aan de lucht. In de 23e minuut was het Prince Rajcomar, die de score opende. Tien minuten in de tweede helft was het Ramon Voorn, die de tweede voor Fortuna Sittard voor zijn rekening nam. De wedstrijd was in feite gespeeld toen in de 64e Patrick N'Koyi scoorde. Voor de statistieken werd in de 79e minuut nog tegen gescoord door Fouad Idabdelhay. Einduitslag: 3-1

Fortuna Sittard - SBV Excelsior

2013-04-01: Op Paasmaandag 1 april begon Fortuna Sittard voortvarend aan de wedstrijd tegen SBV Excelsior uit Rotterdam. Patrick N'Koyi scoorde al na drie minuten wedstrijd. Nog voor rust, in de 31e minuut wel te verstaan, was wederom Patrick N'Koyi betrokken bij het tweede doelpunt, dat door Prince Rajcomar werd gemaakt. In de tweede helft werd in de 54e minuut de spanning weer teruggebracht door een doelpunt van Mick van Buren, maar dertien minuten later zorgde Patrick N'Koyi voor het derde doelpunt voor Fortuna Sittard. Tien minuten later kwam de spanning weer terug door een doelpunt van Niels Vorthoren voor de bezoekers. Tenslotte was het het drie minuten voor tijd Joeri Schroyen, die aan alle spanning een einde maakte. Einduitslag: 4-2.

FC Eindhoven - Fortuna Sittard

2013-03-08: In Eindhoven moest Fortuna Sittard aantreden tegen FC Eindhoven. In de eerste helft kwam Fortuna Sittard op voorsprong door een doelpunt van Prince Rajcomar in de 28e minuut. Na rust bleef het spannend tot de 80e minuut, waarin Gevaro Nepomuceno scoorde op aangeven van Prince Rajcomar. In de op een na laatste minuut tot slot wist Patrick N'Koyi ook nog tot scoren te komen, waardoor een ruime uitzege een feit was. Einduitslag: 0-3.

FC Emmen - Fortuna Sittard

2013-02-18: Wellicht de spannendste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld door Fortuna Sittard in Emmen tegen de plaatselijke FC. In de 31e minuut was het Patrick N'Koyi, die op aangeven van Ramon Voorn scoorde. Negen minuten later was het Ramon Voorn zelf, die scoorde voor zijn club. Nog voor rust, in de 43e minuut wel te verstaan, wist FC Emmen via een toegekende penalty terug te komen door Antoine van der Linden. In de tweede helft was het Norair Aslanyan, die in de 67e minuut de gelijkmaker scoorde. De spanning bleef en Eldridge Rojer wist in de 84e minuut de thuisclub op voorsprong te brengen en zodoende de winst in eigen huis te houden. Einduitslag: 3-2.

FC Dordrecht - Fortuna Sittard

2012-12-07: Fortuna Sittard wist de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht te winnen door een doelpunt van Ramazan Çevik in de 58e minuut. Einduitslag: 0-1.

SC Veendam - Fortuna Sittard

2012-11-09: Na een lange reis naar Veendam begon Fortuna Sittard tegen SC Veendam. In de 14e minuut bracht Aziz Khalouta de bezoekers op voorsprong. Na rust wist Ramon Voorn de voorsprong in de 54e minuut verder uit te breiden, maar vijf minuten later werd de spanning weer teruggebracht door een doelpunt van Danny Menting. Aan alle spanning kwam een einde, toen Gevaro Nepomuceno in de 80e minuut de voorsprong voor Fortuna Sittard verder uitbreidde. Einduitslag: 1-3.

Fortuna Sittard - PSV

2012-10-20: Fortuna Sittard speelde in oktober tegen de leeftijdgenoten onder 17 jaar (U17) van PSV en wonnen overtuigend. Fortuna Sittard kwam op voorsprong door een vrije trap, waarna PSV probeerde iets terug te doen. Het had tot gevolg, dat de thuisploeg meer vrijheid kreeg en nogmaals wist te scoren. Voor rust wist PSV echter terug te komen tot 2 - 1, maar na rust wist Fortuna Sittard de voorsprong verder uit te breiden. Einduitslag: 5 - 1.

Almere City FC - Fortuna Sittard

2012-10-05: In de uitwedstrijd tegen Almere City FC wist Fortuna Sittard in de 10e minuut op voorsprong te komen door een doelpunt van Patrick N'Koyi. Dit was ook de ruststand. Ondanks alle verwoede pogingen van Almere om op gelijke hoogte te komen, was het Kévin Diaz in de 79e minuut, die definitief de genadeklap uitdeelde en de winst zeker stelde. Einduitslag: 0 - 2.

Fortuna Sittard - FC Volendam

2012-09-14: Fortuna Sittard maakte er tegen FC Volendam een spannende wedstrijd van. Laat in de tweede helft, in de 82e minuut namelijk wist Aziz Khalouta op aangeven van Joeri Schroyen het enige doelpunt te scoren. Einduitslag: 1 - 0.

Fortuna Sittard - AGOVV

2012-08-10: De aftrap van de competitie voor Fortuna Sittard vond plaats in eigen stadion. De ploeg moest aantreden tegen AGOVV en de thuisploeg kwam in de 42e minuut op voorsprong door een doelpunt van Aziz Khalouta. In de 69e minuut moest Joeri Schroyen na een tweede gele kaart, dus rood, het veld verlaten. De overtreding, die hij veroorzaakt had, vond plaats in het strafschopgebied, dus penalty. Deze penalty werd ingeschoten door Joey Godee, waardoor de stand gelijk werd getrokken. Einduitslag 1 - 1.

Eerste training eerste elftal

2012-07-01: Op 1 juli begon Fortuna Sittard aan het nieuwe seizoen. Veel supporters waren aanwezig en begroetten de spelers middels fakkels. De spelers begonnen aan een seizoen vol hoop. Onder leiding van Wil Boessen werd er een stevige training afgewerkt. De technische staf bestond naast Wil verder uit: Roel Coumans, Robert van der Weert, Jan Janssen en Marco Lemmens. Het was het begin van een bewogen seizoen.